Modellváltó egyetemek rektorai találkoztak Miskolcon

írta Sajtóközlemény, 2022. május 22–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Magyar Rektori Konferencia Modellváltó Tagozatának elnöke, Prof. Dr. Horváth Zita kezdeményezte találkozón az érintett egyetemek vezetői aktuális kérdésekről tárgyaltak.

Modellváltó egyetemek rektorai találkoztak Miskolcon

Az egyeztetés apropója részben az volt, hogy a Miskolci Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság nyolc sportágat felvonultató fesztiváljának, a MEFOB-nak, ahol mintegy ezer hallgató versenyzik a csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen.

A résztvevők körbejárták az „Ország legszebb kampusza” címmel rendelkező Egyetemvárost és megtekintették a sportesemény helyszíneit.

A versenyeken túl „A közösségépítéstől a diplomáig” címmel konferenciát is tartanak az egyetemen, ahol neves előadók és sportolók vesznek részt. Többek között Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi elnöke is előadást tart, de jelen lesz Dr. Kemény Dénes, aki a férfi vízilabda válogatottal három egymást követő olimpián nyert aranyérmet.

Nemzetközi részről Shen Zhen az Ázsiai Egyetemi Sportszövetség alelnöke és Delise O’Meally az Amerikai Egyetemi Sportszövetség főtitkára ismertetik a nemzetközi trendeket.

A modellváltó egyetemek rektorai a zártkörű tanácskozáson áttekintették a felsőoktatás rendszerében végbement változások elmúlt két évi tapasztalatait, és olyan gyakorlati és strukturális ügyeket vetettek fel, amelyek hozzájárulhatnak az egyetemek még sikeresebb és hatékonyabb működéséhez.

Horváth Zita, a tagozat elnöke szerint azért hasznosak ezek a találkozók, mert bár az intézmények komoly versenyt folytatnak a hallgatókért, a modellváltás folyamata minden vezetőnek és egyetemnek kihívás, ugyanakkor vannak olyan szakmai kérdések, amelyekre közös gondolkodással könnyebb válaszokat találniuk.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 608 cikkből

 • Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

  Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje • 9 napja

  A hazai nagynyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indít közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem.

 • Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra

  Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra • 16 napja

  A munkajog alapjai címmel szervezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Közép-európai Akadémia a Miskolci Egyetemen. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásában működő tudományos fórumra ezúttal is kiemelkedő szaktekintélyek érkeztek hazánkon kívül Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

 • Közös gyökerek, közös munka, közös jövő

  Közös gyökerek, közös munka, közös jövő • 23 napja

  A szakmai kapcsolatok mellett az emberi kapcsolatok is fontosak a kárpátaljai főiskola és a Miskolci Egyetem között. Az ukrán háború miatt kialakult helyzet pedig tovább erősítette az együttműködést.

 • Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem

  Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem • 24 napja

  Közel 30 százalékkal emelkedett a nemzetközi szinten is számon tartott megjelent tudományos cikkek száma a Miskolci Egyetemen az elmúlt három évben. Az egy oktató-kutató főre jutó hivatkozások száma az elmúlt két évben megduplázódott. Mindezek a szempontok is szerepet játszanak abban, hogy egy-egy egyetem milyen helyet foglal el a QS világranglistán.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30