Négy arany, három ezüst, három bronz

írta Sajtóközlemény, 2022. május 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Összesen tíz éremmel zártak a Miskolci Egyetem (ME) sportolói a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság miskolci rendezésű, nyolc sportágat felvonultató fesztiválján, ahol a versenyek mellett szakmai konferencia és természetesen buli is volt. A ME versenyzői hat sportágban képviseltették magukat és mindegyikben született érem.

Négy arany, három ezüst, három bronz

A férfi kosárlabda csapat a bronzmérkőzést a Debreceni Egyetem csapatával játszotta. Nagy küzdelmet hozott a találkozó, amit végül a Miskolci Egyetem nyert 85-77-re.

Teniszben a férfi páros versenyben Földesi Máté, az ME versenyzője ezüstérmet szerzett, oldalán az MTSE (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) teniszezőjével, Cseh Márkkal. Vegyes párosban még fényesebb lett az érem, ugyanis Keresztes Palomával, a Kodolányi János Egyetem versenyzőjével együtt aranyérmet szerzett. De nem maradt el a bronz sem, ugyanis amatőr egyéniben megszerezte a harmadik helyet.

A judo versenyen is eredményes volt a Miskolci Egyetem, Czerlau Jennifer ugyanis női 70 kg-ban aranyérmet szerzett.

Atlétikában Pótha Johanna 100 méter síkfutásban ezüstérmes lett, Bacsa Fanni pedig a 100 méter gátfutás mellett megnyerte a távolugrást is.

Asztaliteniszben Gál László Gergő amatőr férfi egyéniben képviselte a Miskolci Egyetemet, de olyan sikeresen, hogy végül a 3. helyen végzett.

A Miskolci Egyetem férfi futsal csapata ezüstérmes lett. A végletekig kiélezett döntőben, az utolsó percekben lőtt góllal győzött az ELTE együttese. A végeredmény így 3-2 az ELTE javára.

Miskolc, 2022. május 23.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 608 cikkből

 • Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

  Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje • 9 napja

  A hazai nagynyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indít közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem.

 • Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra

  Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra • 16 napja

  A munkajog alapjai címmel szervezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Közép-európai Akadémia a Miskolci Egyetemen. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásában működő tudományos fórumra ezúttal is kiemelkedő szaktekintélyek érkeztek hazánkon kívül Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

 • Közös gyökerek, közös munka, közös jövő

  Közös gyökerek, közös munka, közös jövő • 23 napja

  A szakmai kapcsolatok mellett az emberi kapcsolatok is fontosak a kárpátaljai főiskola és a Miskolci Egyetem között. Az ukrán háború miatt kialakult helyzet pedig tovább erősítette az együttműködést.

 • Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem

  Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem • 24 napja

  Közel 30 százalékkal emelkedett a nemzetközi szinten is számon tartott megjelent tudományos cikkek száma a Miskolci Egyetemen az elmúlt három évben. Az egy oktató-kutató főre jutó hivatkozások száma az elmúlt két évben megduplázódott. Mindezek a szempontok is szerepet játszanak abban, hogy egy-egy egyetem milyen helyet foglal el a QS világranglistán.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30