A világ másik végén is elismerik a Miskolci Egyetemet

írta Sajtóközlemény, 2022. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Az Új-Zélandi Nehézipari Mérnöki Kutató Intézet („HERA”) vezetésével nemzetközi pályázat készült: „Építőipar 4.0: Az Ipar 4.0 bevezetése az új-zélandi Aotearoa építőiparában” címmel az elkövetkező 4 évre, amelyet már el is fogadtak.

A világ másik végén is elismerik a Miskolci Egyetemet

A Miskolci Egyetem kutatási feladata Jármai Károly professzor vezetésével a szerkezet optimálási modellek (SOM) fejlesztése az adatgyűjtési protokollokkal (Design 4.0 Protocols) való használatra, hogy a tervezők és a gyártók továbbfejlesztett döntéstámogató eszközöket kapjanak, célokat határozzanak meg a tervezés további optimálásához a termelékenység érdekében.

Ez megadja azokat a megoldásokat, amelyek a legjobb szerkezeti rendszerek és folyamatok kiválasztásához szükségesek, optimálva a folyamatot a biztonság, a fenntarthatóság, a Te Ao Māori, a gyártás / építés és a gazdaságosság szempontjából.

A projektben a HERA, az Aucklandi Egyetem, a Michigani Egyetem, a Tufts Egyetem, a New Hampshirei Egyetem, a Massey Egyetem, a Canterbury Egyetem kutatói és új-zélandi cégek vesznek részt a Miskolci Egyetem mellett.

Miskolc, 2022. május 27.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 608 cikkből

 • Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

  Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje • 9 napja

  A hazai nagynyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indít közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem.

 • Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra

  Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra • 16 napja

  A munkajog alapjai címmel szervezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Közép-európai Akadémia a Miskolci Egyetemen. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásában működő tudományos fórumra ezúttal is kiemelkedő szaktekintélyek érkeztek hazánkon kívül Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

 • Közös gyökerek, közös munka, közös jövő

  Közös gyökerek, közös munka, közös jövő • 23 napja

  A szakmai kapcsolatok mellett az emberi kapcsolatok is fontosak a kárpátaljai főiskola és a Miskolci Egyetem között. Az ukrán háború miatt kialakult helyzet pedig tovább erősítette az együttműködést.

 • Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem

  Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem • 24 napja

  Közel 30 százalékkal emelkedett a nemzetközi szinten is számon tartott megjelent tudományos cikkek száma a Miskolci Egyetemen az elmúlt három évben. Az egy oktató-kutató főre jutó hivatkozások száma az elmúlt két évben megduplázódott. Mindezek a szempontok is szerepet játszanak abban, hogy egy-egy egyetem milyen helyet foglal el a QS világranglistán.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30