HR támogatásban és digitális képzésben született újabb megállapodás

írta Sajtóközlemény, 2022. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Miskolci Egyetem az EastJob Személyzeti Tanácsadóval és a Zenitech Hungary Kft-vel írt alá szakmai együttműködési megállapodást. Részben az oktatási paletta szélesítéséhez, részben az egyetem hatékonyabb működéséhez járulnak hozzá a kontraktusok.

HR támogatásban és digitális képzésben született újabb megállapodás

Az eseményen Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora arról beszélt, hogy az intézmény egyik fontos célja a kapcsolati tőke növelése azáltal, hogy aktívan hozzájárul a munkaerő utánpótláshoz, piacképes tudás szolgáltatásával, amelyek jó alapot adhat a fiataloknak tervezhető karrierjükhöz. A Zenitech információ technológiai tanácsadó cég viszonylag fiatal, hét éve alakult Nagy-Britanniában és egy éve működik Magyarországon miskolci központtal.

A rektor reményét fejezte ki, hogy az új kapcsolat segít majd a régióban is tapasztalható informatikus hiány leküzdésében. Ennek egyik útja lehet a duális képzés, amelyre nyitott mind az egyetem. mind pedig a vállalat.

A cég ügyvezetője, Daradics Kinga azt hangsúlyozta: szoftverfejlesztő vállalkozásként a folyamatos innováció jellemzi őket, ez pedig csak állandó tanulással és továbbképzéssel valósítható meg.

Ezek az értékek megegyeznek az egyetem céljaival, így magától értetődő a kapcsolat kialakítása és fejlesztése – fogalmazott. Annál is inkább mert a versenyképes tudás folyamatosan változik, ehhez pedig mindenkinek igazodnia kell.

Az EastJob Személyzeti Tanácsadó már régebbi partnere az egyetemnek, így a mostani aláírás ezt az együttműködést csak megpecsételi – mondta Horváth Zita rektor. Az, hogy a Zenitech Miskolcra jött, nem kis részben rajtuk múlt – hangsúlyozta. Nem szokványos, hogy felsőoktatási intézmény ilyen céggel állapodik meg, ám a modellváltás és a felsőoktatásban tapasztalható verseny is kikényszeríti az újszerű és hatékony megoldásokat, amelyek elengedhetetlenek.

Kiss Krisztina, az EastJob tulajdonosa is azt emelte ki, hogy ezer szállal kötődnek az intézményhez, annál is inkább mert dolgozóik döntő többsége itt szerezte egy vagy két diplomáját. Ez pedig azt jelzi, hogy valóban piacképes tudást nyújt a Miskolci Egyetem.

Miskolc, 2022. május 26.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 608 cikkből

 • Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

  Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje • 9 napja

  A hazai nagynyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indít közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem.

 • Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra

  Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra • 16 napja

  A munkajog alapjai címmel szervezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Közép-európai Akadémia a Miskolci Egyetemen. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásában működő tudományos fórumra ezúttal is kiemelkedő szaktekintélyek érkeztek hazánkon kívül Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

 • Közös gyökerek, közös munka, közös jövő

  Közös gyökerek, közös munka, közös jövő • 23 napja

  A szakmai kapcsolatok mellett az emberi kapcsolatok is fontosak a kárpátaljai főiskola és a Miskolci Egyetem között. Az ukrán háború miatt kialakult helyzet pedig tovább erősítette az együttműködést.

 • Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem

  Eredményes a nemzetközi rangsorban a Miskolci Egyetem • 24 napja

  Közel 30 százalékkal emelkedett a nemzetközi szinten is számon tartott megjelent tudományos cikkek száma a Miskolci Egyetemen az elmúlt három évben. Az egy oktató-kutató főre jutó hivatkozások száma az elmúlt két évben megduplázódott. Mindezek a szempontok is szerepet játszanak abban, hogy egy-egy egyetem milyen helyet foglal el a QS világranglistán.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30