Gyermekvárosi karácsony a Miskolci Egyetemen

írta uni-miskolc, 2014. december 17–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

December 15-én ismét zsibongó gyerekekkel telt meg a Miskolci Egyetem üveg előcsarnoka. Immár hagyomány, hogy a miskolci Gyermekvárosban (hivatalos nevén a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben) élő gyerekek a Miskolci Egyetemen tartják meg a karácsonyi ünnepségüket.

Gyermekvárosi karácsony a Miskolci Egyetemen

A gyerekek idén is izgatottan várták a karácsonyi műsort, amelyben minden volt, ami egy ilyen műsor kelléke: mese, ének, tánc, ajándékosztás. Az ünnepséget dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony köszöntője nyitotta meg, majd a 8 éves Tóth Benedek, a Miskolci Görög-Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulója mondott mesét. Ezt követően Bodai Richárd, egyetemünk hallgatója énekelt szívhez szóló karácsonyi dalokat, majd a szintén az intézményünkbe járó Hornyák Zsófia és párja tartott fergeteges táncbemutatót. Kisvártatva betoppant Krimpi Krampusz is, aki a vele érkező manóval együtt nevettetett meg felnőttet és gyereket egyaránt.Ezután a gyermekvárosi gyerekek adtak műsort, majd következett a várva-várt ajándékosztás: előbb dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony adta át az egyetem ajándékát, majd a Generali Biztosító nevében Turóczi Ferencné, a cég Értékesítési HR Partneri és Képzési Csoportjának vezetője lepte meg ajándékával a gyerekeket.Az ünnepség legfőbb kellékét, a háttérként is szolgáló karácsonyfát az Északerdő Rt. biztosította, a rendezvény végén pedig az egyetemi Menzát üzemeltető GP Global Team Kft. látta vendégül a gyermekvárosiakat.Az ünnepség kísérőrendezvényeként a Gyermekvárosban dolgozó Varga Béla, a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesület fafaragó művésze mutatta be a „Szeretet” jegyében készített műremekeit.fotó: Stumphauzer Laura 

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 471 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 17 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 47 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 51 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 52 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30