Ragyogó teljesítményekre készülnek az egyetemista sportolók az EUG 2022-n

írta Sajtóközlemény, 2022. július 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Versenybe szállnak hamarosan a Miskolci Egyetem fiatal sportolói a lengyelországi Lodz-ban rendezendő Európai Egyetemi Játékok sportfesztiválon. Egyéniben és csapatokban is kiválóságokat vonultat fel az egyetem sportklubja, a MEAFC július 14-e és július 30-a között.

Ragyogó teljesítményekre készülnek az egyetemista sportolók az EUG 2022-n

– Már most sem vagyunk kevesen, ha az eredményesen sportoló miskolci egyetemistákat nézzük, de két év múlva még többen szeretnénk lenni. A Miskolci Egyetem történetében először az eddigi legnagyobb egyetemi sportági delegációval veszünk részt a játékon – mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. - De nemcsak a hallgatóink kitartásán és szorgalmán múlnak az eredmények, hanem azon is, hogy milyen körülmények között sportolhatnak a fiataljaink. Egyetemünk kiváló adottságokkal rendelkezik és folyamatosan fejlesztjük a sportinfrastruktúrát.

A sportági delegációk mellett a Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen a 2024-es játékok szervezői csapatával is képviselteti magát a lengyelországi eseményen. A küldöttség részt vesz a megnyitó ünnepségen, az Observer Programon, valamint a záróceremónián átveszi a zászlót. Úgy pedig mint a két év múlva esedékes Európai Egyetemi Játékok házigazdája, a Miskolci Egyetem bemutatkozik az európai egyetemi sport és az európai egyetemi vezetők előtt.

– A kontinens legnagyobb diáksport eseménye, világviszonylatban a résztvevők létszámát tekintve a harmadik legnagyobb multisport rendezvény az Európai Egyetemi Játékok. Ezért is siker, hogy két év múlva az európai egyetemi sport ünnepének a Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen lesz a házigazdája – hangsúlyozta Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetem sportklubjának, a MEAFC-nak az elnöke, az Európai Egyetemi Sportszövetség Végrehajtó Bizottságának tagja.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség által kétévente szervezett sportfesztivál egy multisport esemény a felsőoktatásban résztvevő fiatalok számára. Lodz után 2024-ben a Miskolci Egyetemre és a Debreceni Egyetemre sor kerül. Az idei Európai Egyetemi Játékokra összeállt a Miskolci Egyetem sportolói küldöttsége. Csapatban a B33-as női, valamint a férfi kosárlabdacsapat és standröplabda együttes lesz ott a megmérettetésen. Egyéniben judoban Czerlau Jennifer, úszásban Sztankovics Anna és Vécsei Réka, karateversenyben pedig Tóth Vanda képviseli a Miskolci Egyetemet a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon.

Ami a sportágakat illeti, a férfi strandröplabda július 16-a és 20-a, a női B33 kosárlabda július 17-e és 20-a, a férfi kosárlabda július 24-e és 30-a, a judo július 24-e és 26-a, az úszás július 25-e és 30-a, míg a karate július 28-a és 30-a között szerepel a lodz-i megmérettetés versenyprogramjában.

Miskolc, 2022. július 11.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 610 cikkből

 • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

  Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 35 napja

  Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

 • Ragyogó teljesítményekre készülnek az egyetemista sportolók az EUG 2022-n

  Ragyogó teljesítményekre készülnek az egyetemista sportolók az EUG 2022-n • 37 napja

  Versenybe szállnak hamarosan a Miskolci Egyetem fiatal sportolói a lengyelországi Lodz-ban rendezendő Európai Egyetemi Játékok sportfesztiválon. Egyéniben és csapatokban is kiválóságokat vonultat fel az egyetem sportklubja, a MEAFC július 14-e és július 30-a között.

 • Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

  Hungaricum lehet az FGSZ és a Miskolci Egyetem metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje • 54 napja

  A hazai nagynyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indít közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem.

 • Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra

  Közös közép-európai nézőpontból néztek a munkajogra • 61 napja

  A munkajog alapjai címmel szervezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Közép-európai Akadémia a Miskolci Egyetemen. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásában működő tudományos fórumra ezúttal is kiemelkedő szaktekintélyek érkeztek hazánkon kívül Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30