Díjazták a legjobbakat!

írta Nagy Tamás, 2015. február 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Január 28-án, szerdán tartották meg a Mesterek és Tanítványok címet viselő díjátadó ünnepséget. A rendezvényen átadták a Kiváló Konzulensi Okleveleket és az Esélyért Díjakat valamint a Miskolci Egyetem külön díjazta a kari Tudományos Diákköri Konferencián I. helyezést elért hallgatókat.

Díjazták a legjobbakat!

Kiváló Konzulensi Oklevelet vett át az idei évben 22 oktató, akiket a Miskolci Egyetem kimagasló felkészítői munkájuk okán díjazott. Az Esélyért Díjat egyetemünk 2010-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerje azoknak a témavezetőknek és diákoknak a munkáját, akik valamilyen esélyegyenlőséggel kapcsolatos témában készítették el dolgozatukat, esetlegesen a munka elkészítője maga is hátrányos helyzetű térségből vagy környezetből származik. Az eseményen 5 hallgató vehette át az Esélyért Díjat. A TDK-n 1. helyezett hallgatók is helyet foglaltak az előadó teremben, a rendezvényen 48 kari díjazott vett részt, akik elismerő oklevelet vehettek át az egyetem vezetőségétől.Az eseményt Prof. Dr. Wopera Zsuzsanna egyetemi tanár, a Miskolci Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke nyitotta meg, majd Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese beszélt a tehetséggondozás fontosságáról és jelentőségéről. A 2014. évi konferencián összesen 44 szekcióban közel 300 előadás hangzott el és kimagasló eredmény, hogy a Miskolci Egyetem 195 nevezéssel képviselteti magát az Országos Tudományos Diákköri Konferencia különböző szekcióiban országszerte. A további felkészüléshez és munkához sok sikert és kitartást kívánunk a hallgatóknak és az oktatóknak. Bízunk benne, hogy egyetemünk idén is sikeresen szerepel az OTDK-n és hallgatóink tovább öregbítik a Miskolci Egyetem hírnevét.fotó: Kiss Viktor 

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 489 cikkből

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 4 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 32 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 32 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 32 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30