Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

írta MEAFC, 2015. február 28–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Február 27-én Miskolcra érkezett Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke. Adam Roczek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívására érkezett Magyarországra.

Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

Első napján részt vett a MEFS Közgyűlésén (bővebb információ: www.mefs.hu), találkozott a hazai sportélet vezetőivel, számos sportdiplomatával, nagykövettel és konzullal. Az elnök a két napos magyarországi tartózkodása során a második napon a Miskolci Egyetemre látogatott, hogy megismerkedjen egy vidéki felsőoktatási intézmény sportéletével is. A Miskolci Egyetemre két itt megrendezendő nemzetközi sportesemény, a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB, valamint az erős intézményi sportélet és sportegyesület miatt esett a választás. Az EUSA elnökét elkísérte Miskolcra Kovács György, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese is. Az elnök a nap folyamán találkozott dr. Kiss János alpolgármesterrel, majd a Miskolci Egyetemen fogadta Dr. Horváth Zita rektorhelyettes.

Miskolci látogatása során Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnökével – aki jelenleg az EUSA Felügyelő Bizottságának is tagja –  megtekintette a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB fontosabb tervezett helyszíneit (egyetemi campus, városi és egyetemi sportcsarnok), valamint Miskolc városának néhány nevezetességét (Belváros, Barlangfürdő, Diósgyőri vár, Lillafüredi Függőkert). A Miskolci Egyetem sportos egyetem, évek óta változatos és színvonalas sportéletet kínál hallgatóinak. A sportinfrastruktúrában és sportszolgáltatásokban végrehajtott fejlesztések tették lehetővé, hogy a Miskolci Egyetem rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek lehessen házigazdája. Az intézményen belül a kosárlabdának vannak a legnagyobb hagyományai és legjelentősebb sikerei. Az egyetem sportegyesülete, a MEAFC koordinálja a miskolci férfi kosárlabdázást. Valamennyi korosztályban indítanak csapatot, egyfajta sportkarriert kínálva az ifjú miskolci kosarasoknak, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges kosárlabdázóik a Miskolci Egyetemen és a régióban maradjanak.

A Miskolci Önkormányzat célja, hogy minél több rangos nemzetközi sporteseményt rendezzenek a városban. A Kosárlabda Egyetemi EB rendezése összhangban van a kosárlabdasport népszerűsítésére fordított fejlesztésekkel, valamint folytatása a korábbi, nagy sikerrel megszervezetett korosztályos EB-knek (2013 és 2011: női U18, 2012: női U16). A város vezetése fontosnak tartja, hogy a 2017-ben Miskolcra látogató sportolók, sportszakemberek, sportvezetők és szurkolók megtapasztalják a város vendégszeretetét és megismerjék a város nevezetességeit, kulturális értékeit is, ezért nagy hangsúlyt kapnak majd a kiegészítő programok. A Kosárlabda Egyetemi EB-vel kapcsolatban fontos cél, hogy a Miskolcra érkező fiatal európai értelmiségiek megismerjék Miskolcot és a Miskolci Egyetemet, a város és a felsőoktatási intézmény jó hírét terjesszék hazájukban.

Információk az EUSA-ról:

Az EUSA (www.esau.eu) az Universiadekat rendező Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kontinentális szervezete, 1999-ben alapították, jelenleg 45 tagországa van. Székhelye Zürichben, központi irodája Ljubljanában található. Az EUSA a páros években Európai Egyetemi Játékokat, páratlan években Egyetemi EB-ket rendez, 2015-ben 19 különböző sportágban. Az Egyetemi EB-k különlegessége, hogy – szemben az egyetemi VB-kkel, ahol nemzeti egyetemi válogatottak vesznek részt – felsőoktatási intézmények versenyeznek egymással, jellemzően országuk egyetemi bajnokai. Az egyetemi EB-ken és európai játékokon túl számos egyéb más programot is koordinálnak, mint pl. az európai önkéntes program a sportban.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 503 cikkből

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 2 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 2 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

 • Zyntern Online Case study challenge

  Zyntern Online Case study challenge • 2 napja

  A többszörös díjnyertes, idén 3 éves startup, a Zyntern.com esettanulmányi versenyt hirdet! Egy online esetmegoldó versenyre szeretnénk invitálni Titeket, melyre 3-4 fős diákszervezeti csapatokban jelentkezhettek! A verseny magyar nyelven zajlik!

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 4 napja

  A magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30