Az egyetem volt hallgatójának gáláns és értékes ajándéka

írta Boldizsár Csongor, 2015. március 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A BTK Modern Filológiai Intézetében 2015. február 27-én Fischl László a STAR Solutions Kft. ügyvezető igazgatója egész napos előadást és gyakorlati képzést tartott hallgatóknak, a Transit NXT nevű fordítást támogató program használatáról.

Az egyetem volt hallgatójának gáláns és értékes ajándéka

Napjainkban az egyetemi oktatás szerves részét képezi a CAT (Computer-Assisted Translation) eszközök oktatása. Fischl László a Miskolci Egyetem egykori hallgatója, 1997-ben végzett a Gépészmérnöki és Informatikai Karon, gépgyártástechnológia szakirányon, azután másoddiplomát szerzett külügyi szakértőként, jelenleg a STAR csoport egyik magyarországi leányvállalat ügyvezetője. A továbbképzés megtartását térítésmentesen vállalta, valamint 15 millió Ft értékben ajándékozott Transit NXT szoftvereket a Modern Filológiai Intézetnek, amelyek jelenleg a C/1. épület 301-es termében lévő gépeken futnak és a fordítóképzésben részt vevő hallgatók használhatják.

Az előadáson kiderült, hogy CAT eszközök nélkül ma már egyetlen tudományterületen sem képzelhető el a fordítás és a terminológiai munka.

A Modern Filológiai Intézet a jövőben a "Miskolci Egyetem legjobb fordítója" c. verseny történő közös megrendezését tervezi, Fischl László közreműködésével.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 476 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30