Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

írta Rakaczki Zoltán, 2015. április 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Szombaton délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese rajtoltatta a 25. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt.

Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok napsütéses időben vágtak neki a versenynek. A mezőny, a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután érkezett meg a Miskolci Egyetemre. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesíteni a 75 km-es távot.

A befutót követen, amíg a versenyzők vacsora keretében pótolták az elvesztett kalóriákat, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese állófogadást adott a kiemelt sportesemény partnerei részére. Az állfogadás keretében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője – aki egyébként 27 km-t teljesített a versenyből – elsődlegesen a szervezés színvonalát méltatta.  Prof.  Dr. Besenyei Lajos rector emiritus pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség képviseletében beszélt a rendezvény értékeiről, jelentőségéről és létjogosultságáról.

Az eredményhirdetés hangulatát Dér Heni fellépése és a Szarvasűzők jubileumára írt dalának flashmob keretében történő bemutatása tette szenzációssá.

Az egyetemi és az abszolút kategóriát, ezzel a Magyarország 2015 évi Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Bajnoka címmel járó dicsőséget és a Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői címet a Debreceni Egyetem „Gyermekláncfűrész” fantázia névvel induló csapata nyerte 4 óra 43 perces idővel. A második helyezett a Szegedi Tudományegyetem (Pajzán Majális, 4 óra 45 perc), a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Bschtorcsapás, 4 óra 53 perc) csapata lett.

A hallgatókból és oktatókból álló csapatok versenyének győztesének, a Pécsi Tudományegyetemnek (Pécsi Rókák, 5 óra 2 perc) járó ajándékokat Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja adta át  

A jubileum alkalmából a szervezők korlátozott számú csapat részére nyílt kategóriát is hirdettek, gondolva azokra, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azokra a futókra is, akik már sokat hallottak a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi „zárt jelleg” miatt nem volt lehetőségük részt venni rajta. Az Open kategóriát a Vaccsuszirunáj Dream Team nyerte, 4 óra 45 perces idővel – a csapatot dr. Kiss János, Miskolc városának alpolgármestere díjazta.

A Bosch támogatásának köszönhetően az egyetemi és a nyílt kategória győztesei, valamint a DREAM TEAM, azaz az egyes szakaszok leggyorsabb futói különösen értékes ajándékokat vihettek haza.

Szintén az eredményhirdetés keretében, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Sportközpontjának igazgatója aranyplakettel köszönte meg Molnár Eszternek, a Miskolci Egyetem Sportirodája vezetőjének a Szarvasűzők szervezésében elmúlt években végzett munkáját.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 491 cikkből

 • FLO RIDA A 2020-AS EFOTT-ON • 5 napja

  Az EFOTT szervezőcsapata közzétette az első nemzetközi fellépőt, akit a Velencei-tó partjára várnak: ő pedig nem más, mint a világhírű amerikai rapper, Flo Rida! Produkcióját hazai közönség még biztosan nem láthatta, hiszen régi nagy slágerei mellett legújabb albumával fogja végigbulizni a nyarat. Ráadásul mindezt egy Pitbullal közös dal előzi meg hamarosan. Nézzük, ki mindenki érkezik még a 45. EFOTT-ra!

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 24 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 29 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 56 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30