A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata megvédte címét önjáró gokartjával

írta ME Sajtóközlemény, 2015. április 24–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A tavalyihoz hasonló kimagasló teljesítményt nyújtott, és ezzel megőrizte a senior kategória abszolút győztese címét a Miskolci Egyetem ME-KART együttese.

A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata megvédte címét önjáró gokartjával

Az április 18-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Go-Kart, Go-Bosch! versenyen zárult le az önjáró gokartok versenyének második évada, amelyen idén junior és senior kategóriában nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata mérte össze tudását.

A senior csapatok a gokarthoz egy fúrógépet és két – akkumulátoros fűnyíróban használt – motort kaptak a Boschtól. Az előbbiből önindítót kellett készíteni, utóbbiak segítségével pedig a gokartot  hibrid meghajtásúvá kellett átalakítaniuk. A senior csapatoknak ráadásul radarral és kamerával kellett ellátni a gokartot, majd ezek segítségével megvalósítani a sávtartást, az adaptív sebességtartó automatikát és a vészfékezés funkciót.

A szakmai zsűri a műszaki megoldások alapján pontozta a járműveket. Díjazták a legjobb konstrukciót, a legokosabb gokartot, továbbá a legjobb csapatmunkát is.

A Miskolci Egyetem ME-KART csapata a díjkiosztón háromszor is színpadra állhatott, ugyanis megnyerte a Legokosabb Gokart és a Legjobb Csapatmunka díjakat, valamint az összesítés alapján ismét megszerezte az Abszolút Győztes címet is, és több értékes jutalommal – többek között másfél millió forinttal – térhetett haza.

A csapat tagjai:

Bak Zoltán Ferenc, Balla Bence, Bodolai Máté, Borbély Máté, Csendes Dániel, Forgács Zsófia, Fütő Szabolcs, Gulyás Dávid, Gulyás Eszter, Juhász Péter, Király István Károly, Kiss Dávid, Kiss Gábor, Kovács Gergely, L Kiss Márton, Márton Zoltán, Novák Jusztina, Salamon Balázs, Sike Zoltán, Turóczi Ádám

Oktatók:

Szabó Tamás intézetigazgató, egyetemi docens, Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék

Trohák Attila adjunktus, Villamosmérnöki Intézet

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 13 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 21 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 23 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 40 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30