Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

írta Tóth Orsolya, 2015. május 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Május 12-e a diáktudományok napja volt egyetemünkön. Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el.

Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Gépészmérnöki- és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségügyi Kar jó hírnevét emelve.

Délelőtt tíz órától a karok TDK tevékenységével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Főbejárat előcsarnokában. Ezt követően déltől az egyetemi menzán azok a hallgatók, akik az idei OTDK-n helyezést értek el, poszter előadásokon mutatták be dolgozatuk legfőbb eredményeit.Majd egy kerekasztal-beszélgetés következett Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, egyetemi docens, a TDK szervezet titkára vezetésével, ahol a díjazottak megosztották tapasztalataikat a kutatómunkával és egy ilyen komoly megmérettetésre való felkészüléssel kapcsolatban. Dornfeld László például, aki az ÁJK hallgatója, és példátlan módon két első helyezést is elhozott az országos konferenciáról, úgy tapasztalta, hogy kevés a magyar nyelvű szakirodalom, ugyanakkor kiemelte a konzulensek szerepét a téma helyes feldolgozásának segítésében.

Kiss Krisztián és Orosz Andrea, az Egészségügyi kar díjazott hallgatói szerint a sikerekhez az kell, hogy olyan területen kutasson az ember, ami valóban érdekli is, de természetesen a kitartás is nagyon fontos az eredményekhez.

A beszélgetésen elhangzott még az is, hogy a jó helyezés alapja nem elsősorban a jó tanulmányi eredmény, a kíváncsiság, a lelkesedés a saját téma iránt legalább olyan fontos. Arról is szó esett a jelenlevők között, hogy milyen nagy jelentősége van egy-egy jó szakmai versenyeredménynek a munkaerőpiacon, gyakorlati hely-, illetve álláskeresés alkalmával.

A nap záró eseménye a 14 órakor kezdődő Gépészmérnöki- és Informatikai Kar TDK Díjátadó ünnepsége volt, melyre a „Selmec” rektori tanácsteremben került sor.

Az egész napos program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása" című, NTP-TDK-14 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott, NTP-TDK-14-0013 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Diáktudomány" Tehetséggondozás 2015. című nyertes pályázat keretében valósult meg.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 10 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 19 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 21 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 37 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30