Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot tartottak a Miskolci Egyetemen

írta uni-miskolc.hu, 2015. május 22–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Május 19-én a négy történelmi felekezet, a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség, valamint a Miskolci Egyetem közös szervezésében „Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot” tartottak a Miskolci Egyetemen. A rendezvényen 11 egyházi fenntartású észak-kelet magyarországi középiskolából több mint 700 tizenegyedik évfolyamos diák vett részt.

Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot tartottak a Miskolci Egyetemen

Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napon a jelenlévő diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, valamint interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket.Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap alkalmából az egyetemre látogatott Fülöp Attila úr, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházügyi titkárságának kabinetfőnöke, valamint több egyházi vezető is, akik közül Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye püspöke, Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Buday Barnabás, a Borsod-Hevesi Egyházmegye esperese és Fedor Péter atya, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola nevelési igazgató-helyettese nemcsak a megnyitón és az azt követő sajtótájékoztatón vettek részt, de a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség irodáiban is tiszteletüket tették, majd megismerkedtek a földradarral, és a középiskolásokkal együtt egy látványcsapolást is megtekintettek. A Nyílt Nap ökumenikus istentisztelettel zárult.fotó: Lengyel Attila

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 529 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 9 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 15 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 16 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 46 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30