XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

írta Schäffer Anett , 2015. május 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Felsőoktatási Média Konferenciát idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg április 23-án a budapesti Design Terminálban, mely igazán különleges hátteréül szolgált a felsőoktatásról, médiáról, fiatalokról, művészetről, fesztiválról szóló előadásoknak, az oktatás és a munka világa közötti szakadékról szóló kerekasztal beszélgetésnek, az újságírás rejtelmeibe beavató workshopnak és a MESE díjátadójának.

XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

A konferencia-előadások sorát Dr. Szabó István, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánja nyitotta meg Mérlegen a magyar felsőoktatás című előadásával, melyben a Bologna rendszerről és a duális képzések bevezetésének hosszútávú hatásairól is szót ejtett.

Az Áthidalható-e a szakadék? Az oktatás és a munka világa című kerekasztal beszélgetésen igazán sokféle szempontból hallhattunk véleményeket arról, hogy milyen lehetőségeik vannak a frissdiplomás munkavállalóknak és az álláskeresési tanácsok is elhangzottak.

A következő előadásokban az X, Y és Z generáció különbségeiről, a Petőfi TV, rádió és weboldal összehangolásáról, a magyar kreatívipar magyarországi és külföldi lehetőségeiről, a fiatal zenekarokat támogató Cseh Tamás Program működéséről, a Borsodi Kingdom of Hegyalja néven megújuló Hegyalja Fesztiválról is hallhattunk.

A konferencia utolsó előadásának, a Ki a … érdekel?! workshop címe is utal rá, hogy zárásként igazi laza beszélgetést hallhattunk újságíróktól a hatásos, de etikus címválasztásról.

A konferencia betetőzéseként átadták a Magyar Egyetemi és Sajtó Egyesület (MESE) díjait a legtehetségesebb hallgatói újságíróknak, fotósoknak és videósoknak. Az Év Hallgatói Újságírója díjat, az Év Írása díjat publicisztika és interjú kategóriában Kékesi Alexandra (Pécsi Tudományegyetem) kapta. Az Év Írása díjat riport kategóriában Ress Alexandra Héla (Eszterházy Károly Főiskola) kapta. Idén kiosztották az Év Írása különdíját is, melyet Schäffer Anett (Miskolci Egyetem), lapunk újságírója vehetett át.

Az Év Fotója díjat hír és esemény kategóriában Szilágyi Dénes ( Nemzeti Közszolgálati Egyetem), portré kategóriában Nagy Mariann (Wesley János Lelkészképző Főiskola) nyerte el.

Az Év Videója díjat intézményi kategóriában Kertész Attila Mihály (McDaniel College Budapest), hallgatói kategóriában Kelcz Dávid (Szegedi Tudományegyetem) kapta.

Pro Sperare díjjal idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapját, a Forum Publicumot jutalmazták.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 524 cikkből

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 6 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 31 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 47 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 55 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30