Átadták az Egyetem főépületét

írta Boldizsár Csongor, 2015. június 20–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Június 16-án rendezték meg az Egyetem üvegaulájában a Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi versenyképességének komplex megújítása című projekt záró disszeminációs rendezvényét.

Átadták az Egyetem főépületét

A 2009-ben indult fejlesztések hosszú távú célja a Miskolci Egyetem oktatási, kutatási, innovációs, valamint külső és belső szolgáltatási infrastruktúrájának megújítása az Intézmény versenyképességének növelése érdekében. A projekt teljes értéke meghaladja a 7 milliárd forintot, amelynek kisebb hányada korszerű laboratóriumok, számítógépes oktatótermek felszerelése, nagy értékű műszerek beszerzése, nagyobb hányada pedig egy épület bővítése és további tíz épület részleges vagy teljes felújítása formájában valósult meg.

A rendezvényen Torma András, a Miskolci Egyetem rektora azt hangsúlyozta ki, hogy habár az első kivitelezők nem teljesen zökkenőmentesen teljesítették a vállalt feladatot, később felszámolás alá is kerültek, szerencsére új kivitelezőket találva, záros határidőn belül sikerült befejezni a felújításokat. Beszéde végén köszönetet mondott a közreműködőknek, kivitelezőknek, tervezőknek, a kormánynak, Miskolc városának, valamint az oktatóknak is megköszönte a türelmet, amit a felújítással járó költözésekkel szemben tanúsítottak.

Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára követendő példaként említette meg a Miskolci Egyetemet az uniós források hatékony felhasználásában. Megemlítette továbbá, hogy a következő öt évben 12 000 milliárd forint juthat Magyarországnak, amiből a kormány mintegy 750 milliárd forintot kutatás-fejlesztésre szeretne elkülöníteni.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára visszaemlékezett arra az időszakra, amikor a Miskolci Egyetemen történő beruházás komoly gondokat jelentett. Kiemelte, hogy mára nem csak ezt a projektet sikerült eredményesen lezárni, hanem az Egyetem további pályázatokat nyert el, csaknem 2 milliárd forint feletti értékben.

Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója a kormányhivatal közbenjárását tartotta érdemesnek kiemelni a kormányzati projektek kapcsán.

Kiss Gábor, Miskolc város alpolgármestere a város és az Egyetem között kialakuló, egyre szorosabb kapcsolatról beszélt. Kihangsúlyozta az atlétikai pálya elkészültét, illetve a digitális közösség program sikerességét. Beszéde végén felsorolta a duális képzés jelentőségét, különösképpen az új ipari park létrehozása kapcsán.

Lukács János, a projekt vezetője egy prezentációt tartott, bemutatva a beruházás legfontosabb állomásait. Megemlítette, hogy a felújítások nem csak a Miskolci Egyetem területén történtek, hanem a projekt keretében újult meg a sárospataki campus területén található főépület is.

A beszédeket követően átadták a Főépületet, majd az érdeklődők egy séta keretében tekintethették meg az elkészült épületrészeket, helyiségeket.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 527 cikkből

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 5 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 36 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 50 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 55 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30