Átadták a rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleket

írta uni-miskolc, 2015. szeptember 2–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Augusztus 28-án ünnepi szenátusülésen adták át a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi és Műszaki Anyagtudományi Karának jogelődjein végzett bánya- és kohómérnököknek a rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleket.

Átadták a rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleket

Az egykori József Nádor Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya-, Kohó- és Erdőmérnöki Karán Sopronban, 1950-ben oklevelet szerzett három fő gyémántokleveles bányamérnök vasoklevelet, az 1955-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Bánya- és Kohómérnöki Karán Sopronban végzett két fő aranyokleveles bányamérnök gyémántoklevelet, valamint a Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki Karán 1965-ben Miskolcon végzett 43 mérnök aranyoklevelet vett át az ünnepség keretében.

Az ünnepségen a József Nádor Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya-, Kohó- és Erdőmérnöki Karán Sopronban 1945-ben oklevelet szerzett egy mérnök rubin oklevelet, az 1950-ben oklevelet szerzett három mérnök vasoklevelet, az 1955-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Bánya- és Kohómérnöki Karán kohómérnöki oklevelet szerzett egy mérnök gyémántoklevelet, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohómérnöki Karán 1965-ben oklevelet szerzett huszonöt mérnök pedig aranyoklevelet vehett át. Bánky Gyula vasokleveles kohómérnök 2015. július 30-án elhunyt, ezért ő posztumusz részesül rubinoklevélben.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 527 cikkből

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 5 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 36 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 50 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 55 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30