Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

írta minap.hu, MEgazin, 2015. szeptember 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Több mint tízezer hallgató, ebből csaknem kétezer-ötszáz elsős tanul idén a Miskolci Egyetemen. Az ünnepi szenátusi üléssel elkezdődött a 281. tanév a Selmecbányai Akadémia jogutód intézményében. A tanévnyitón habilitációs és PhD okleveleket is átadtak szeptember 4-én.

Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

Több száz hallgató tett ünnepélyes esküt - szeptember 4-én pénteken - és vált ezzel hivatalosan is egyetemi polgárrá. Sok elsős messziről érkezett. Norbert  például Csongrád megyéből jött, hogy a Miskolci Egyetem földtudományi szakán tanulhasson.

– Azért ide jelentkeztem, mert szerettem volna kiszakadni a környezetemből – mondtaKovács Norbert –, mert Miskolc nekem teljesen idegen, meg másrészt szakmailag is érdekelt, mert  szeretem a földrajzot és ez mégis csak kapcsolódik hozzá.Mások a munkalehetőségek miatt tanulnak itt tovább. Vivien logisztikai mérnökként szeretne elhelyezkedni.

– Sok ismerősöm mondta, hogy könnyen el tudtak helyezkedni – nyilatkozta Kostyó Vivien – legalább is mindenki el tudott helyezkedni ezzel a szakmával, úgyhogy remélem, én is így leszek majd ezzel.Idén nyolc karon mintegy tízezren, közülük csaknem kétezer-ötszázan elsősként kezdik meg a tanévet a miskolci campuson. Az új hallgatókat az egyetem rektora köszöntötte.

– Hisszük azt, hogy itt ki fog teljesedni személyiségük – mondta beszédében Torma András. – Itt lesznek igazán felnőttek. Olyan szakemberekké fognak válni, akik hitem szerint büszkék arra, hogy a Miskolci Egyetemen szereztek diplomát.Ma az egyetem kulcsa is visszakerült a hallgatókhoz. Kiss Gábor alpolgármester elmondta, Miskolc ma már új úton halad tovább. A fejlődéshez pedig jól képzett, fiatal munkaerőre van szükség.– Azt gondoljuk, hogy egy új szakasz kezdődik nagyon komoly fejlesztésekkel a következő időszakban a városban, új típusú gazdaság megerősítésével és ma már ennek a legkomolyabb feltétele a megfelelően képzett szakembereknek a megléte.

Az ünnepi tanévnyitó szenátusi ülés végén habilitációs és PhD okleveleket adtak át.

fotó: Bujdos Tibor (Észak-Magyarország)

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 524 cikkből

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 6 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 31 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 47 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 55 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30