Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

írta minap.hu, MEgazin, 2015. szeptember 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Több mint tízezer hallgató, ebből csaknem kétezer-ötszáz elsős tanul idén a Miskolci Egyetemen. Az ünnepi szenátusi üléssel elkezdődött a 281. tanév a Selmecbányai Akadémia jogutód intézményében. A tanévnyitón habilitációs és PhD okleveleket is átadtak szeptember 4-én.

Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

Több száz hallgató tett ünnepélyes esküt - szeptember 4-én pénteken - és vált ezzel hivatalosan is egyetemi polgárrá. Sok elsős messziről érkezett. Norbert  például Csongrád megyéből jött, hogy a Miskolci Egyetem földtudományi szakán tanulhasson.

– Azért ide jelentkeztem, mert szerettem volna kiszakadni a környezetemből – mondtaKovács Norbert –, mert Miskolc nekem teljesen idegen, meg másrészt szakmailag is érdekelt, mert  szeretem a földrajzot és ez mégis csak kapcsolódik hozzá.Mások a munkalehetőségek miatt tanulnak itt tovább. Vivien logisztikai mérnökként szeretne elhelyezkedni.

– Sok ismerősöm mondta, hogy könnyen el tudtak helyezkedni – nyilatkozta Kostyó Vivien – legalább is mindenki el tudott helyezkedni ezzel a szakmával, úgyhogy remélem, én is így leszek majd ezzel.Idén nyolc karon mintegy tízezren, közülük csaknem kétezer-ötszázan elsősként kezdik meg a tanévet a miskolci campuson. Az új hallgatókat az egyetem rektora köszöntötte.

– Hisszük azt, hogy itt ki fog teljesedni személyiségük – mondta beszédében Torma András. – Itt lesznek igazán felnőttek. Olyan szakemberekké fognak válni, akik hitem szerint büszkék arra, hogy a Miskolci Egyetemen szereztek diplomát.Ma az egyetem kulcsa is visszakerült a hallgatókhoz. Kiss Gábor alpolgármester elmondta, Miskolc ma már új úton halad tovább. A fejlődéshez pedig jól képzett, fiatal munkaerőre van szükség.– Azt gondoljuk, hogy egy új szakasz kezdődik nagyon komoly fejlesztésekkel a következő időszakban a városban, új típusú gazdaság megerősítésével és ma már ennek a legkomolyabb feltétele a megfelelően képzett szakembereknek a megléte.

Az ünnepi tanévnyitó szenátusi ülés végén habilitációs és PhD okleveleket adtak át.

fotó: Bujdos Tibor (Észak-Magyarország)

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 544 cikkből

 • 700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál

  700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál • 2 napja

  2021. június 10. – 700 millió forint értékű beruházással fejlesztjük vasúti járműjavító leányvállalatunk, a Technical Services Hungaria Kft. (TS Hungaria) kapacitásait – jelentette be Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke. Hozzátette, az eszközpark bővítését a TS Hungaria szolgáltatásai iránt dinamikusan növekvő piaci igények indokolják: az év első harmadának üzleti forgalma 17%-kal haladta meg az előző év azonos időszakának mértékét.

 • Újra a világ legjobb egyetemei között a Miskolci Egyetem

  Újra a világ legjobb egyetemei között a Miskolci Egyetem • 2 napja

  Június 8-án vált nyilvánossá a londoni QS cég nemzetközi egyetemi kiválósági rangsora, amin a Miskolci Egyetem először tavaly tűnt fel. A QS a világ százezernél is több felsőoktatási intézménye közül idén 1.300 egyetemet tartott érdemesnek a rangsorban való szerepeltetésre, köztük a Miskolci Egyetemet is.

 • A Miskolci Egyetem új SZMR-e mérföldkő a versenyképesség növelésében

  A Miskolci Egyetem új SZMR-e mérföldkő a versenyképesség növelésében • 7 napja

  A fenntartó és tulajdonos Universitas Miskolcinensis Alapítvány és az intézmény képviselői közötti többkörös, produktív egyeztetések eredményeként létrejött Szervezeti és Működési Rend (SZMR) a szervezeti felépítés funkcionalitásra építő megújításával és a gazdálkodás átalakításával új, a versenyszférára jellemző alapokra helyezi az Egyetem működését. A Miskolci Egyetem új SZMR-e 2021. június 1-jén lépett hatályba.

 • „A nyomozás szerepe a büntetőeljárásban – európai dimenziók” címmel rendeztek konferenciát a Miskolci Egyetemen

  „A nyomozás szerepe a büntetőeljárásban – európai dimenziók” címmel rendeztek konferenciát a Miskolci Egyetemen • 9 napja

  A május utolsó napján megtartott rendezvény célja az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelmével – elsősorban a nyomozással – kapcsolatos alapkérdések gyakorlatközpontú megvitatása volt a tagállami gyakorlatok bemutatásán keresztül.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30