Oktatási együttműködési megállapodást írt alá a MaVíz és a Miskolci Egyetem

írta Sajtóközlemény, 2015. október 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Október 15-én a Miskolci Egyetem szenátusi tanácstermében Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára és Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára oktatási együttműködési megállapodást írt alá.

Oktatási együttműködési megállapodást írt alá a MaVíz és a Miskolci Egyetem

Október 15-én a Miskolci Egyetem szenátusi tanácstermében Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára és Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára oktatási együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás célja, hogy segítségével megteremtsék a Miskolci Egyetem, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) és annak tagszervezetei közötti kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteit, növeljék az ezen a területen folyó saját tevékenységük szakmai megalapozottságát, továbbá a jövőben közös programokat kezdeményezzenek a K+F+I terén, kialakítsák az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterét, a duális képzés feltételeit, és lehetőséget teremtsenek a közös pályázati tevékenységre.A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. és a Miskolci Egyetem már a múltban is több területen működött együtt, így a most aláírt dokumentum ennek a közös munkának a megerősítése.

Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára az együttműködési megállapodás aláírásakor hangsúlyozta, hogy a víziközmű ágazat munkaerő-utánpótlását Miskolcon és országosan is segíteni kívánják azzal, hogy a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. és a Miskolci Egyetem között a múltban kialakult jó kapcsolatra alapozva még magasabb szintre emelik az együttműködést az egyetemmel.Prof. Dr. Torma András, az egyetem rektora kiemelte, hogy a Miskolci Egyetem és annak Műszaki Földtudományi Kara, mint az észak-magyarországi régió egyik meghatározó műszaki kutatóhelye elkötelezett aziránt, hogy a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás globális kihívásait és regionális aspektusait szem előtt tartva továbbfejlessze a több évtizede kialakított, döntően a felszín alatti vizekhez kapcsolódó kompetenciáit. A rektor hangsúlyozta, hogy az egyetem Műszaki Földtudományi Karának deklarált célja, hogy elsősorban hazai, de nemzetközi kutatóhelyekkel és piaci szereplőkkel is együttműködve érje el kutatási eredményeit, fejlesztve ezzel a karon folyó oktatási tevékenységet is.A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) a magyarországi víz- és csatorna-szolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség üzemeltető tagjai közé tartozik a Magyarországon engedéllyel működő 40 víziközmű szervezetből 38, amivel a Szövetség a magyarországi víziközmű-szolgáltatás 95 százalékát fedi le, további mintegy 100 tagszervezete pedig a hazai vízipart, -kereskedelmet és -szolgáltatókat, ezeknek üzleti hátterét, valamint a szakterületen működő oktatási intézményeket képviseli.fotó: Kiss Viktor

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 530 cikkből

 • Kortárs Hangon 2021 Nemzetközi Irodalmi pályázat

  Kortárs Hangon 2021 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 47 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem már 17. éve kezdeményezője, mentora – a Miskolci Egyetemmel közösen - a hallgatók részére kiírt Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatnak, a magyar felsőoktatás egyik leghosszabb ideje működő tehetséggondozó projektjének.

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 49 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 56 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 56 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30