A Miskolci Egyetemmel működik együtt az Apollo Tyres

írta Sajtóközlemény, 2015. november 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt keresett, versenyképes végzettséget adó képzések kialakításán dolgozik együtt Magyarországon az Apollo Tyres Hungary a Miskolci Egyetemmel a jövőben.

A Miskolci Egyetemmel működik együtt az Apollo Tyres

A gumiipar fejlődésével egyre nagyobb igény van speciális, abroncsgyártáshoz kapcsolódó oktatásra, szakokra, és az Apollo, mint a terület kiemelkedő képviselője Magyarországon, szeretne részt vállalni a kiemelkedő tudású szakemberek képzésében. Az egyetem hallgatói ezért gyakorlati idejüket a gyöngyöshalászi gyárban is letölthetik, amint az elkészül. Ugyanakkor az egyetemi tervek között szerepel egy gumiipari technológiai szakmérnöki képzés indítása is, amely főiskolai és egyetemi végzettségű mérnökök számára biztosíthat majd lehetőséget az abroncsgyártás piacán.

„Gyöngyöshalászi gyárunkban 2017 első negyedévében indul a termelés első üteme, amelyet később bővíteni szándékozunk. A jövőt a helyi szakemberek képzésében látjuk, őket szeretnénk kollégáinknak. Nagy örömmel nézünk az együttműködés elébe, hiszen ez egy új generáció karrierjét határozhatja meg” – mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

A Miskolci Egyetem hagyományosan magas színvonalú járműipari és a hozzá kapcsolódó képzéseit ezentúl az Apollo Tyres jelentős nemzetközi csapata is segíti majd tapasztalataival. A tervek szerint az Apollo nem csak gyakorlati helyet biztosít majd az intézmény hallgatóinak, de az egyetemmel kötött keretszerződés lehetőséget ad arra, hogy részt vegyen az elméleti oktatásban és a tanszéki K+F tevékenységek megvalósításában is.  

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 518 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30