"Inter-Team" projektzáró a Miskolci Egyetemen

írta Sajtóközlemény, 2015. december 1–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Interdiszciplináris kutatói teamek munkájának eredményeként növekedett a Miskolci Egyetem nemzetközi kutatás-fejlesztési potenciálja.

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének fokozását célozta a Miskolci Egyetem most záruló európai uniós projektje, melynek keretében az intézmény interdiszciplináris kutatói teameket hozott létre stratégia szempontból kiemelt területeken. A csaknem 300 milliós összértékű projekt zárórendezvényét 2015. november 30-án rendezték a Miskolci Egyetemen.

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének növelése nem képzelhető el a nemzetközi kapcsolatrendszer hatékony fejlesztése nélkül. Ennek érdekében a Miskolci Egyetem a régió vezető felsőoktatási intézményeként az egyetem hét karának részvételével öt interdiszciplináris kutatói teamet és egy nemzetközi pályázatokat előkészítő (Horizont 2020) operatív munkacsoportot hozott létre. A kutatócsoportok közös feladata a kutatások nemzetközi beágyazottságának növelése, a nemzetközi kutatói hálózat bővítése valamint új pályázatok előkészítése volt. A projekt megvalósítása során a kutatói teamek 65 nemzetközi partnerrel alakítottak ki együttműködést. E munka eredményeként hét nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázat készült el a projekt keretében, melyek közül kettő esetében már a szerződéskötés is folyamatban van. A projekt megvalósításában mintegy 200 fő vett részt: a Miskolci Egyetem hét karának oktatói, kutatói, doktoranduszai és hallgatói.

A projekt eredményeként a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való együttműködésre építve növekedett a Miskolci Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs potenciálja. Az intézmény a Kiválósági Központok piacképes kutatási eredményeinek segítségével növelte szerepét a nemzetközi tudományos közéletben és ezáltal javította az észak-magyarországi régió vonzerejét a gazdasági élet szereplői számára.
 

A projekt adatai:
Szakmai vezető: Prof. Dr. Gácsi Zoltán
Projektmenedzser: Dr. Bányainé dr. Tóth Ágota
Pénzügyi vezető: Batta Beatrix
Projekt teljes költsége: 295 429 050 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt időtartama: 2015. április 01. – 2015. november 30.
 

További információ:
Prof. Dr. Gácsi Zoltán szakmai vezető
Tel: (46) 565-111/1541

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 503 cikkből

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 2 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 2 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

 • Zyntern Online Case study challenge

  Zyntern Online Case study challenge • 2 napja

  A többszörös díjnyertes, idén 3 éves startup, a Zyntern.com esettanulmányi versenyt hirdet! Egy online esetmegoldó versenyre szeretnénk invitálni Titeket, melyre 3-4 fős diákszervezeti csapatokban jelentkezhettek! A verseny magyar nyelven zajlik!

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 5 napja

  A magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30