Egykori bajnokok köszöntése a Körcsarnokban

írta Rakaczki Zoltán, 2015. december 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

1975. december 7-én a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) döntően végzős egyetemistákból álló férfi kosárlabda csapata – Szabó Imre edző vezetésével – a Miskolci Városi Sportcsarnokban, 3.500 fő néző előtt nagy különbséggel legyőzte a Csőszerelők gárdáját, ezzel pedig megnyerte az NB II-es bajnokság keleti csoportját és feljutott az NB I-be.

Egykori bajnokok köszöntése a Körcsarnokban

A legendás mérkőzés 40 éves jubileuma alkalmából Kiss Gábor alpolgármester a MEAFC – MAFC II. férfi kosárlabda NB I/B-s mérkőzés szünetében köszöntötte és méltatta az egykori csapat megjelent játékosait (Béres Lajos, dr. Kerekes István, Magyar Attila, Németh István, Varga József), edzőjét (Szabó Imre „Jimmi bácsi), szakosztályvezetőjét (Szaniszló Sándor), valamint egyesületi vezetőket (dr. Csótai József, prof. dr. Kovács Ferenc), részükre a győztes csapat fotóját és emlékérmet tartalmazó plaketteket adott át. 

Az eseményre a döntő MEAFC-os résztvevői közül Busák István, Fodor Attila és Lestár Mihály nem tudott eljönni, Kinter Ferenc és Rakaczky Zsolt pedig sajnos már nem lehettek az egykori bajtársakkal.

Az eseményen Rakaczki Zoltán MEAFC ügyvezető elnök a következőket mondta el: „1975. december 7-e örökre beíródott Miskolc és a Miskolci Egyetem sporttörténetébe. Jó érzés belegondolni, hogy egykori csapatunk valaha 3500 fő előtt játszott, de egy átalagos mérkőzésre is 2000-en látogattak ki. Talán kevesen tudják, hogy a csapat tagjainak többsége végzős egyetemista volt, akik megmutatták, hogy nem lehetetlen sportban és tanulásban egyaránt sikeresnek lenni – ezáltal példaképekké váltak A MEAFC jelenlegi vezetése ezúton szeretne tisztelegni a legendás csapat előtt, egyesületünknél valljuk, a múlt sikereire alapozva lehet jövőt építeni.” 

Egy héten belül ez volt a második jelentősebb kosaras esemény a MEAFC-nál. A néhány nappal korábban megrendezett MEAFC Mikulás Kosárlabda Utánpótlás Gálán részt vett az egyesület 12 utánpótlás csapata, akik közvetlenül a rendezvény előtt vették át az egységes új mezeket. Az MKOSZ részéről Olajos Ádám kiemelte, hogy Miskolcon a férfi kosárlabda utánpótlás-nevelés az elmúlt egy évben jelentősen fejlődött: a sportolók száma közel megduplázódott, az eredmények pedig egyre figyelemreméltóbbak. Dr. Képes Lóránt pedig Miskolc Önkormányzata nevében beszélt az erős miskolci sportéletről, a MEAFC NB I/B-s szereplésének jelentőségéről, valamint a Miskolci Önkormányzat és a MEAFC közötti jó kapcsolatról.   

 

Fotó: AmbZolphoto

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 529 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 9 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 15 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 16 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 46 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30