A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

írta uni-miskolc, minap.hu, 2015. december 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Szerencsejáték Zrt. egymillió forinttal támogatja a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, amely 2015-ben több remek eredményt ért el, és nemzetközi színtéren is öregbítette Miskolc város és a Miskolci Egyetem hírnevét.

A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

A magas minőségi oktatás és művészi munka elismeréséül adta át az egymillió forintot Zsiga Marcell. Az ügyvezető elmondta: a sport és az egészségügy mellett az oktatást és a kultúrát is támogatják. – Egymillió forint összeggel támogatjuk a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, hiszen ott olyan komoly szakmai munka folyik, amely az Észak-magyarországi régió határain túl is egy nagyon magas minőséget jelent a zenei életben – mondta Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője.A Zeneművészeti Intézet hangszerállománya már elhasználódott. A márkás és jó minőségű hangszerek viszont nagyon drágák.

– Elavult a hangszerparkunk, hiszen nagyon régen volt már újabb beszerzésünk, és ezt folyamatosan újítani kéne – Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet igazgatója. – Nagyon jól jött most ez az egymillió forint számunkra. Úgy néz ki, hogy ebből talán tudunk venni trombitát. Egyet, esetleg kettőt.A trombita mellett egy világmárkájú klarinétra is jut majd a pénzből. Az intézetben több mint kétszáz hallgató tanul. A trombita tanszakon csaknem tizenöten, a klarinét tanszakon pedig tízen.Fotó: Kiss Viktor

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 505 cikkből

 • Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet

  Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet • 3 napja

  A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 6 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 6 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 7 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30