Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

írta Boldizsár Csongor, 2016. január 14–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Együttműködési megállapodást írt alá január 13-án Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével.

Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

Prof. Dr. Torma András köszöntő beszédében kiemelte, hogy egykori célkitűzései között szerepelt az is, hogy erősítse a Miskolci Egyetem nem gazdasági szférába tartozó szervezetekkel való kapcsolatait. A mostani partneri szerződés egy hosszú lépcső új foka, ugyanis az elmúlt három évben különböző megállapodásokat kötött a Miskolci Egyetem különböző önkormányzatokkal, hivatalokkal. Megemlítette, hogy a megállapodás megszületése az Állam- és Jogtudományi Kar oktató felkészültségének is köszönhető, hiszen olyan oktatókat, egykori hallgatókat tudhat magának a Kar, akik jelentős tisztségeket töltenek, töltöttek be. Végezetül reményét fejtette ki, hogy nem csak a két aláíró félnek lesz haszna, hanem az egész ország boldogulását fogja szolgálni.

Dr. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke köszönetet mondott a Miskolci Egyetemnek, illetve az Állami- és Jogtudományi Karnak, hogy lehetősége nyílt aláírni a megoldást.

Ezt követően Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja megköszönte, hogy a Végrehajtói Kar a Miskolci Egyetemet választotta bázisául. Továbbá megerősítette Rektor Úr szavait, illetve kiemelte, hogy a korábbi hitvallását nem változtatta meg a kar, és továbberősíti a gyakorlati oktatást.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt az egyetemen folyó oktatási, kutatási, tudományos tevékenység, valamint a Végrehajtói Kar tagjai által végzett szakmai gyakorlati tapasztalatok kölcsönös összehangolására, például közös kutatások, szakmai kiadványok, pályázatok megvalósítására. A szerződő felek az együttműködés során kiemelt fontosságú területnek tekintik a végrehajtók, végrehajtó-helyettesek képzését a jogász osztatlan MA szakon, akik számára a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán a szakmai kompetenciák elsajátítását követően lehetőség nyílik az egyetemi szintű jogi végzettség megszerzésére.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 518 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30