Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

írta Boldizsár Csongor, 2016. január 14–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Együttműködési megállapodást írt alá január 13-án Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével.

Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

Prof. Dr. Torma András köszöntő beszédében kiemelte, hogy egykori célkitűzései között szerepelt az is, hogy erősítse a Miskolci Egyetem nem gazdasági szférába tartozó szervezetekkel való kapcsolatait. A mostani partneri szerződés egy hosszú lépcső új foka, ugyanis az elmúlt három évben különböző megállapodásokat kötött a Miskolci Egyetem különböző önkormányzatokkal, hivatalokkal. Megemlítette, hogy a megállapodás megszületése az Állam- és Jogtudományi Kar oktató felkészültségének is köszönhető, hiszen olyan oktatókat, egykori hallgatókat tudhat magának a Kar, akik jelentős tisztségeket töltenek, töltöttek be. Végezetül reményét fejtette ki, hogy nem csak a két aláíró félnek lesz haszna, hanem az egész ország boldogulását fogja szolgálni.

Dr. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke köszönetet mondott a Miskolci Egyetemnek, illetve az Állami- és Jogtudományi Karnak, hogy lehetősége nyílt aláírni a megoldást.

Ezt követően Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja megköszönte, hogy a Végrehajtói Kar a Miskolci Egyetemet választotta bázisául. Továbbá megerősítette Rektor Úr szavait, illetve kiemelte, hogy a korábbi hitvallását nem változtatta meg a kar, és továbberősíti a gyakorlati oktatást.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt az egyetemen folyó oktatási, kutatási, tudományos tevékenység, valamint a Végrehajtói Kar tagjai által végzett szakmai gyakorlati tapasztalatok kölcsönös összehangolására, például közös kutatások, szakmai kiadványok, pályázatok megvalósítására. A szerződő felek az együttműködés során kiemelt fontosságú területnek tekintik a végrehajtók, végrehajtó-helyettesek képzését a jogász osztatlan MA szakon, akik számára a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán a szakmai kompetenciák elsajátítását követően lehetőség nyílik az egyetemi szintű jogi végzettség megszerzésére.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 524 cikkből

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 6 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 31 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 47 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 55 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30