Miskolci egyetemisták sikere az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

írta Süveges Gábor, 2016. február 16–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Hallgatóink győzelmével zárult a XIV. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny! A 2016. február 5-7. között rendezett versenyre 15 felsőoktatási intézmény csapata jelentkezett, köztük határon túli intézmények is.

Miskolci egyetemisták sikere az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

Ebben az évben az ORA GROUP – HO-RA Kft. esettanulmányát kellett a hallgatóknak feldolgoznia. Két nap (3+8 óra)  állt a résztvevő csapatok rendelkezésére, hogy elkészítsék nyolc oldalas vezetői összefoglalójukat, Excel munkafüzetüket és prezentációjukat.

A csapatok megoldásait szombat este egy - a partnerintézmények oktatói kollégáiból és vállalati szakemberekből álló – előzsűri vizsgálta meg annak érdekében, hogy eldöntsék, mely csapatok jutnak az üzleti élet rangos képviselőiből álló „A” és „B” zsűri elé (Egyetemünket a csapat felkészítője Süveges Gábor, tanársegéd képviselte; az „A” zsűri elé a legjobb 6 megoldást nyújtó csapat jutott).

Nagy örömünkre szolgál, hogy a verseny történetében először a Miskolci Egyetem hallgatói szerezték meg az első helyet.

A nyertes csapat tagjai:

Fodor Kitti -  Számvitel mesterszak

Gergely Zita -  Számvitel mesterszak

Opravel Konrád  -  Gazdálkodás és menedzsment  alapképzési szak

Seres Máté   -  Pénzügy és számvitel alapképzési szak

Hallgatóink a verseny valamennyi részében (Excel, előadás, kérdések és válaszok) nagyon magas, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és ennek is köszönhetően a verseny egyetlen különdíját is megszerezték, melyet a BUSCH - Hungária Kft. ajánlott fel.

Hallgatóink közel 300.000 Ft-os jutalommal gazdagodtak, de talán ettől is nagyobbra értékelték a versenytársak és a zsűri elismerését!

A versenyről a Győr+ TV készített felvételt, mely az alábbi linken tekinthető meg. (https://www.youtube.com/watch?v=l_cRHKdc5C0&feature=youtu.be)

Gratulálunk hallgatóinknak, további sikeres szereplést kívánunk!

A versenyen nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumának és Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának a kiváló szervezést.

Légy része Te is a Kar sikereinek! Várjuk jelentkezésedet tavasszal induló esetmegoldó kurzusainkra, tréningjeinkre.

További információ: Süveges Gábor, suveges.gabor@uni-miskolc.hu

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 10 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 19 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 21 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 37 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30