Hídépítő Innovációs Verseny

írta Dr. Jármai Károly, 2016. március 5–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Miskolci Egyetem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány a FUX ZRt-vel közösen a Hídépítő Innovációs Versenyt magyarországi középiskolák, határontúli magyar középiskolák tanulóinak, illetve a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak.

Hídépítő Innovációs Verseny

A feladat az volt, hogy létre kellett hozni, megadott pálya-alapok mellett, a PONTIFEX II program felhasználásával a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű (a program költséget számol).

15 érvényes pályázat érkezett be a felhívásra. A legjobb pályaművek egy-egy notebook számítógépet nyertek. Pályázat érkezett be több hazai középiskolából, valamint a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Magyarkanizsáról, a Vajdaságból, a Márton Áron főgimnáziumból, Csíkszeredából, Erdélyből. Az első díjat Bajusz Dániel nyerte a Vajdaságból, illetve Molnár Balázs a Miskolci Egyetemről. Az ünnepélyes díjátadás február 26-án volt az Egyetemi Tanácsteremben. A díjakat Dr. Jármai Károly, stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes és Dr. Barkóczi Péter a FUX ZRt. képviselője adták át.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 488 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 28 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 28 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 28 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 30 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30