Egyetemisták ismerkedtek a kormányhivatallal

írta minap.hu, 2016. április 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Egyetemi hallgatók ismerkedtek meg a Kormányhivatal működésével és felépítésével, így nem csak az ügyintézést nézhették meg közelebbről, hanem például a kormánymegbízott szobáját is. A hallgatók szerint a látogatás hasznos volt, mert amiről az egyetemen tanulnak, azt most testközelből is megtapasztalhatták.

Egyetemisták ismerkedtek a kormányhivatallal

A harmad éves kereskedelem és marketing szakos hallgatók azért érkeztek, hogy közelebbről is megismerjék a kormányhivatal működését, felépítését, és betekintést nyerjenek a közigazgatás izgalmas világába, mindezt tesközelből, az ügyintézők tolmácsolásával és szemszögéből.

A rendhagyó hivatali nyílt napon a kormányablak megtekintése mellett bemehettek például a kormánymegbízott szobájába is.

"Nem titkolt célunk az is, hogy a fiatalok körének megmutassuk, hogy milyen a kormányhivatal és megnyerjünk fiatalokat, hogy majd a jövőben itt dolgozzanak a kormányhivatal keretei között." - mondta Demeter Ervin, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
 

Demeter Ervin nem csak a dolgozószobáját mutatta meg a hallgatóknak, hanem egy előadást is tartott a kormányhivatal működéséről, felépítéséről, feladatairól és történetéről, ezt követően Víghné Kerekes Gabriella, a Kormányablak osztályvezetőjétől a Kormányablakról hallhattak bővebb tájékoztatást a gazdász hallgatók.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 13 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 21 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 23 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 40 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30