Duális workshopot tartottak a Gépészmérnöki és Informatikai Karon

írta Sajtóközlemény, 2016. április 24–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar április 22-én duális pályaválasztási workshopot tartott a Miskolci Egyetem 37-es előadójában, amelynek az volt a deklarált célja, hogy a karra jelentkezett középiskolás diákokat tájékoztassák a karon folyó duális képzésről.

Duális workshopot tartottak a Gépészmérnöki és Informatikai Karon

WORKSHOP A DUÁLIS KÉPZÉSRŐL A MISKOLCI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KARÁN

A kar április 22-én duális pályaválasztási workshopot tartott a Miskolci Egyetem XXXVII. előadójában, amelynek az volt a deklarált célja, hogy a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karára jelentkezett középiskolás diákokat tájékoztassák a karon folyó duális képzésről.

A duális pályaválasztási workshop keretében az Észak-magyarországi Informatikai Management Nonprofit Kft., a Jabil Circuit Magyarország Kft., a Remy Automotive Hungary Kft., a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. és a Takata Safety Systems Kft. képviselői is előadást tartottak a karon folyó duális képzés első évének vállalati tapasztalatairól. A workshop keretében a szervezők a középiskolás diákok számára arra is lehetőséget biztosítottak, hogy személyesen konzultáljanak a képzésben résztvevő vállalatok képviselőivel.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán 2015 szeptemberében indult a duális képzés három alapszakon. Idén a kar az ipari partnerek igényeire alapozva bővítette a duális képzésben választható alapszakok körét. A korábbi évekhez képest megnövekedett a jelentkezők érdeklődése a kar képzései iránt, így 2016 szeptemberétől 31 ipari partner részvételével már tíz alapszakon került sor duális képzés meghirdetésére. A kar a jelentkező középiskolás diákok számára 2016. április 22-én duális pályaválasztási workshopot rendezett, ahol a leendő hallgatók személyesen konzultálhattak a vállalatok képviselőivel.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán 2015 szeptemberében indult a duális képzés a logisztikai mérnöki, a mérnökinformatikus és a programtervező informatikus alapszakokon. Idén a kar az ipari partnerek igényeire alapozva bővítette a duális képzésben választható alapszakok körét, így 2016 szeptemberétől energetikai mérnöki, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, az először induló járműmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, programtervező informatikus és villamosmérnöki alapszakon hirdetett duális képzést a 31 vállalat részvételével.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 529 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 3 órája

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 7 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 8 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 38 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30