II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

írta Kiss Viktor, 2016. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Idén is nagyon sok érdeklődő középiskolás jött el az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napra, melyet május 6-án tartott egyetemünk. A rendezvényen 10, alapvetően egyházi fenntartású középiskolából mintegy 700 tizenegyedik évfolyamos diák és 40 középiskolai tanár vett részt.

II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

A program ökumenikus istentisztelettel kezdődött az egyetem Díszaulájában, majd szakmai programok következtek, melyek során a jelenlévő diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket. 

Volt robot-programozás, földradaros geofizikai bemutató, tárgyalás-szimuláció, gazdasági kvízjátékok, angol nyelvi vetélkedő, alumínium formaöntés, de a diákok egy a képalkotó diagnosztika csodáival kapcsolatos interaktív bemutatót is megtekinthettek, valamint találkozhattak az országos bajnoki címüket közelmúltban megvédő miskolci „Go-Kart Go-Bosch” csapattal is.

Idén a rendezvény szervezői  közelebb kívánták hozni az egyetemre látogató középiskolásokat az hallgatói élethez, ezért a szakmai programok után a résztvevőket átkísérték a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) területére, ahol a Fráter Kórus műsorát követően az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listáján szereplő selmeci diákhagyományokkal ismerkedhettek meg. Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a MEN nagyszínpadán a Miskolci Egyetem oktatóiból és hallgatóiból álló UniCum Habeas nevű rockzenekar műsorával zárult.

A rendezvényről bővebben ITT olvasható.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 516 cikkből

 • A világrangsorok is jegyzik a Miskolci Egyetemet

  A világrangsorok is jegyzik a Miskolci Egyetemet • 24 napja

  Idén a Miskolci Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2021-es világrangsorára, ami az egyik legismertebb – és az intézmények nemzetközi megítélésében is presztízsteremtő – nemzetközi felsőoktatási ranglista.

 • Együttműködési megállapodás a koronavírus megfékezése érdekében

  Együttműködési megállapodás a koronavírus megfékezése érdekében • 29 napja

  Június 3-án együttműködési megállapodást kötött a Miskolc Egyetem, a KONTASET Kft. és a TOSOT Magyarország a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

 • Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

  Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem • 29 napja

  Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

 • A Miskolci Egyetem beszámolt a maszk-gyártósor fejlesztésekről

  A Miskolci Egyetem beszámolt a maszk-gyártósor fejlesztésekről • 29 napja

  A koronavírus elleni védekezésben fontos szerep jut a maszkoknak és ebben a tekintetben jelentős a Miskolci Egyetem projektje. Erről tartott előadást az ITM fejlesztések c. online Tudományos Konferencián Deák Csaba kancellár, valamint Siménfalvi Zoltán egyetemi docens, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30