Hidegháborús kiállítás nyílt az egyetemen

írta uni-miskolc, 2016. május 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Hidegháború - egy megosztott világ rövid története címmel nyílt kiállítás május 11-én az egyetem üveg előcsarnokában a Miskolci Egyetem és a Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete szervezésében.

Hidegháborús kiállítás nyílt az egyetemen

A mintegy 300 fotót és dokumentumot bemutató vándorkiállítást Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, és Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese nyitotta meg.

A tárlat különlegesen gazdag korhű fotókban, amelyek a mai középiskolások, egyetemi hallgatók és minden érdeklődő számára jól érthetően mutatják be azt az időszakot, amikor vasfüggöny választotta ketté Európát, és a nyugati országokban létrejött demokráciák néztek farkasszemet a volt Szovjetúnió és szövetségesei képviselte kommunista világrenddel. A fényképek nemcsak a hidegháborús időszak történelmi eseményeit mutatják be, de betekintést nyújtanak a kor kisembereinek mindennapi életébe is.

A kiállítás megtekinthető május 31-ig minden nap 6.00-22.00 óráig.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 509 cikkből

 • A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel

  A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel • 4 napja

  A Miskolci Toborzó Iroda tájékoztatja a lakosságot, hogy május 21-én, csütörtökön szünetel az ügyfélfogadás. Péntektől a szokásos nyitvatartási időben (H-CS: 8:00-15:30, P:8:00-12:00) várjuk a honvédelem iránt érdeklődőket a Miskolci Toborzó Irodában (Miskolc, Hatvanötösök útja 2.)

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 9 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

 • Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában

  Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában • 11 napja

  A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a jelenlegi veszélyhelyzetben a társadalmi felelősségvállalás jegyében - az önkéntes hallgatói segítő munkán túl – közvetítő szerepet is vállal a civil szervezetek között.

 • A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

  A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás • 27 napja

  A Magyar Honvédség a koronavírus járvány miatt egyik napról a másikra munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30