Hidegháborús kiállítás nyílt az egyetemen

írta uni-miskolc, 2016. május 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Hidegháború - egy megosztott világ rövid története címmel nyílt kiállítás május 11-én az egyetem üveg előcsarnokában a Miskolci Egyetem és a Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete szervezésében.

Hidegháborús kiállítás nyílt az egyetemen

A mintegy 300 fotót és dokumentumot bemutató vándorkiállítást Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, és Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese nyitotta meg.

A tárlat különlegesen gazdag korhű fotókban, amelyek a mai középiskolások, egyetemi hallgatók és minden érdeklődő számára jól érthetően mutatják be azt az időszakot, amikor vasfüggöny választotta ketté Európát, és a nyugati országokban létrejött demokráciák néztek farkasszemet a volt Szovjetúnió és szövetségesei képviselte kommunista világrenddel. A fényképek nemcsak a hidegháborús időszak történelmi eseményeit mutatják be, de betekintést nyújtanak a kor kisembereinek mindennapi életébe is.

A kiállítás megtekinthető május 31-ig minden nap 6.00-22.00 óráig.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 489 cikkből

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 11 órája

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 28 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 28 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 29 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30