Hetedik tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája

írta uni-miskolc, 2016. június 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Június 10-én az ünnepélyes tanévzáró keretében 141 szépkorú hallgató vehette át certifikációját az egyetem rektorától, Prof. Dr. Torma Andrástól a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

Hetedik tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája

A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva, a Miskolci Nőknek Is Esélyt (MINŐIES) Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg az országban először a Szépkorúak Akadémiája programsorozatát, amelyet a társadalom egész életen át tartó tanulás iránti igénye ihletett. Ennek keretében, kihasználva az universitas jellegéből adódó széles körű lehetőségeket, immár a hetedik tanév keretében is számos ismeretet kínált a 128 órás előadássorozat a tudomány, a technika, a gazdaság, a jog és a társadalomtudomány témakörökből a 186 beiratkozott résztvevőnek, akik 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők voltak.

Miskolciak az űrállomáson, globalizáció, fogyasztóvédelem, boszorkányüldözés, környezetvédelem, anyagtudomány, az emberi agy, idősgondozás – csak néhány téma azok közül, amikkel az akadémia hallgatói találkozhattak a tanév során 26 alkalommal megtartott 52 előadáson. A szépkorúaknak az előadások után a  konzultációk alkalmával lehetőségük nyílt a kérdéseik, észrevételeik megfogalmazására is, így interaktív beszélgetésekre is sor került.  

Az előadásokat rendszeresen látogató szépkorú hallgatók vehették át certifikációjukat az ünnepélyes tanévzáró keretében.

A szervezők a kurzusra a  2016/2017-es tanévben is várják az érdeklődőket.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 529 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 6 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 13 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 13 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 44 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30