Diploma, több éves ipari tapasztalattal

írta Boldizsár Csongor, 2016. szeptember 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A duális képzésre felvételt nyert anyagmérnök hallgatók 2016. szeptember 7-én írták alá szerződéseiket a számukra gyakorlati jártasságot biztosító vállalatokkal.

Diploma, több éves ipari tapasztalattal

A Műszaki Anyagtudományi Kar már második alkalommal indítja el duális képzését. Az előző évben a Járműipari öntészeti specializáción választhatták a duális képzést a hallgatók, idén azonban már Hőkezelés és képlékenyalakítás, valamint Polimer- és Vegyipari technológia specializációkon is fogadnak hallgatókat az egyetem partnervállalatai.

Az idei tanévben 17 partnervállalat összesen 25 elsőéves anyagmérnököt fogad, amely mind a vállalatok számában, mind a diákok vonatkozásában jelentős növekedést jelent az előző évhez képest. A szerződés aláíró ünnepséget Dr. Mende Tamás, a Műszaki Anyagtudományi Kar duális képzési felelőse konferálta, aki köszöntötte a jelenlévő oktatókat, a cégek képviselőit és a hallgatókat, majd Dr. Palotás Árpád Bence a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánja nyitóbeszédében elsősorban a duális képzés előnyeire helyezte a hangsúlyt, és kiemelte, hogy a hallgatók ipari gyakorlattal a hátuk mögött fogják átvenni oklevelüket a képzés végén, tehát jelentős előnnyel indulnak majd a többi pályakezdő között. Abbéli reményét fejezte ki, hogy az aláírt szerződések nem csupán a megszabott ideig biztosítanak majd gyakorlati helyet a hallgatóknak, hanem mindkét fél megelégszik a közös munka eredményeivel és a jövőben is folytatódhat a sikeres kooperáció.

Ezt követően Dr. Horváth Zita, általános rektorhelyettes köszöntötte a vendégeket. Beszédében kitért arra, hogy a hallgatók életében ez a nap nagy jelentőséggel bír, hiszen új életpályát kezdenek el, ami remélhetőleg sikerekkel kecsegtet számukra. Örömét fejezte ki, hogy a tavalyi aláíró ünnepség helyszínéül szolgáló termet a rendezvény immáron kinőtte, ez egyaránt köszönhető a cégek bővülésének, illetve a hallgatói létszám növekedésének. Végezetül hozzátette, hogy a duális képzés egy olyan stratégiai irányvonalat jelenthet, amely valamilyen módon segíthet orvosolni a Magyarországon uralkodó mérnökhiányt.

A köszöntő beszédek sorát David Toth, a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezető igazgatója zárta. Kiemelte, a magyar ipar számára is fontos, hogy olyan mérnökök kerüljenek ki a munkaerőpiacra, akik mögött megfelelő akadémiai háttér és gyakorlati tapasztalat is áll, ennek a záloga lehet a duális képzés. Reményét fejezte ki, hogy a vállalatok és a Miskolci Egyetem között továbbra is fennáll ez a szoros kapcsolat. Az esemény záróakkordjaként az anyagmérnök hallgatók a cégek képviselőivel együtt ünnepélyes keretek között aláírták szerződéseiket, majd a záróbeszédet Szabóné Bánfalvi Marianna, a BorsodChem Zrt. HR vezetője tartotta meg. A rendezvényt fogadással, délután pedig szakmai fórumokkal zárták.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 527 cikkből

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 5 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 36 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 50 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 55 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30