Győzelmet hozott a Honvéd elleni nézőcsúcs!

írta Drahos Gábor, 2017. február 22–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

A zsúfolt lelátó már önmagában is boldogsággal tölthette el a MEAFC család tagjait, ám plusz büszkeség, hogy a Bőcsi Általános Iskola maroknyi diákja is a helyszínen szurkolt a miskolci kosarasoknak csakúgy, mint az Endrész-szektort teljesen megtöltő szerencsi kisebb és nagyobb kosarasok.

Győzelmet hozott a Honvéd elleni nézőcsúcs!

Győzelmet hozott a Honvéd ellen nézőcsúcs!
Az amerikai Zach Price remekül mutatkozott be a miskolci csapatban.

A zsúfolt lelátó már önmagában is boldogsággal tölthette el a MEAFC család tagjait, ám plusz büszkeség, hogy a Bőcsi Általános Iskola maroknyi diákja is a helyszínen szurkolt a miskolci kosarasoknak csakúgy, mint az Endrész-szektort teljesen megtöltő szerencsi kisebb és nagyobb kosarasok.

Szögi szemfüles ziccere nyitotta meg a felsőházi tagságért harcoló csapatok randevúját. Villámléptű irányítónk újabb két jó büntetőjénél már több, mint 370 pár tenyér csattant össze a lelátón. Mikor Máté (a mi Balázsunk, nem a Honvéd Márkja, aki szintén 6-os mezben volt) passzát Szojka gólra váltotta, újabb szurkolók érkeztek a csarnokba, így az 5. percben Drahos sikeres büntetői már hivatalosan is 434 nézőnek – mínusz a fővárosból érkezett maroknyi Honvéd drukker - okoztak örömet (8-0). Pintér hármasa, majd további két kosara ébresztette a vendégeket, ám résen volt a MEAFC. A nyolcadik percben Price váltotta Endrészt, majd hamarosan egy sikeres középtávolival és egy benti kosárral le is tette amerikai névjegyét. A negyedet itt Drahos hármasa, ott Szalay ziccere zárta (21-16).

Szojka messziről elengedett berepülős palánkosától oly módon megrettentek a piros mezesek, hogy két perc alatt inkább kiegyenlítettek (23-23). Megtehették, hiszen csak a számtanban jártas szurkolók vették észre, hogy a Tóth Bence sikeres hármasát előkészítő gólpassz nem kettő, hanem három lépést követően érkezett a társtól, ami bizony eggyel több a megszokottnál. A hazai időkérést követően Takács és Szögi szorgoskodtak eredményesen, majd a derék Zach is besegített, így Drahos gól jó plusz egy-es megmozdulásával újra Miskolcon volt az előny (37-36). A zárásért itt Máté ziccere, ott pedig Kováts – nagy hazai védelmi hibát követő - két időntúli büntetője felelt (41-40).

A folytatásban előbb Lippai és Máté kettőse repítette támadásban a házigazdát, majd a negyed felénél jött Drahos. Fáradhatatlanul küzdő irányítónk büntetőkből, betörésből, egy lábas ziccerből, triplából és gólpasszból álló csomagjának hatására a szakasz végére szép lassan ellopakodott üldözőjétől a MEAFC (61-53).

Price remek pöcizése után először tátongott 10 pont a felek között, ám Pálházi két „sunnyogós” – hazai szemszögből szunyókálós védekezéssel megtámogatott - triplája ismét nyílttá tette az egyébként kemény és küzdelmes találkozót (63-59). Gyorsan megnyugodhatott volna a miskolciak, ám négyből csak egy büntetőt értékesítettek, így minden téren igen fontos pillanatban érkezett Drahos újabb távolija. A zónavédekezésre váltó Honvédosokat Szojka mattolta középről, majd két óriási hazai „horkolást” követően – ami négy fájdalmas pesti pontot jelentett - a kezdetekhez képest már sokkal szorosabban őrzött Price is a gyűrűhöz tudott férkőzni. Három perccel a vége előtt a vendégek területvédését az egyébként védekezésben is óriásit melózó Szögi majdnem és Takács valódi hármasa tette át múltidőbe.

Az újra tízzel elébb járó hazaiak újra nem koncentráltak védekezéseik legvégéig, így Stefán ajándékba kapott 5 pontjával felcsillant a budapesti remény. Bár mindent egy lapra feltéve rohamozott az ellen, a remek találkozón remekül szórakozó közönség tudta, hogy Szögi kifejezetten budapesti remény felcsillanás ellenes, így a két jó büntetője után még azt is elnézték a siker kapujában álló csapatnak, hogy Stefán újabb pontjaira csak 1 hazai büntető érkezett. A MEAFC nagyot küzdve, de megérdemelten győzte le a végig méltó ellenfélként harcoló Honvédot, így megszerezte idei 13. győzelmét (79-74).

A hazaiak új centere, Price 15 ponttal, 8 lepattanóval és hibátlan mezőnyszázalékkal nyitott (7/7), erre mondhatjuk, hogy soha rosszabb kezdést!

Folytatás jövő pénteken, az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén. A február 24-én 18 órakor kezdődő találkozón az egyre jobb formába lendülő Békés csapata érkezik Miskolcra.

Célunk az újabb nézőcsúcs és az újabb győzelem! Hajrá, MEAFC!

MEAFC – Budapesti Honvéd 79-74 (21-16, 20-24, 20-13, 18-21)

NB I/B Keleti csoport 17. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 434 néző!

Vezette: Balogh Gyula, Sallai István, Bács Csaba.

MEAFC: Szögi (12), Drahos (24/9), Máté (6), Szojka (6), Lippai (4). Csere: Price (15), Takács (6/3), Máté (6), Galló (4), Endrész (2), Kopasz, Orosz, Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Bp. Honvéd: Tóth (9/6), Máté (5/3), Pintér (9/6), Kováts (9), Sebők (2). Csere: Stefán (24), Pálházi (6/6), Fülöp (5), Szalay (4), Kerpel-Fronius (1). Edző: Puskás Artúr.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ismét egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl és ismét sikerült győzelmet aratnunk. Sajnos a jó periódusainkat érthetetlen hullámvölgyek tarkították, amivel saját dolgunkat nehezítettük meg. A végét ismét sikerült szorossá tennünk, így legalább szépszámú közönségünk jól szórakozott. Örülök, hogy Zach bemutatkozása úgy sikerült jól, hogy a csapatjáték nem megbomlott, hanem hatékonyabb lett. Óriási élmény volt teltház előtt játszani, látni, ahogy meccsről meccsre egyre többen jönnek szurkolni. Jövő héten újabb nézőcsúccsal szeretnénk búcsúzni a Körcsarnoktól.

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője: Annyi hibát követtünk el, amivel egy MEAFC szintű csapat ellen képtelenség nyerni. Harcoltunk, küzdöttünk, nem adtuk olcsón. Sokadik szoros meccsünket bukjuk el, lassan a szeretetre méltó vesztes kategóriát ostromoljuk. Gratulálok a hazaiaknak.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 131 cikkből

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 20 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Műanyagból üzemanyagot?!

  Műanyagból üzemanyagot?! • 41 napja

  A Miskolci Egyetem Energia-és Minőségügyi Intézeti Tanszékén zajló műanyaghulladék- feldolgozási kísérlet új mérföldkőhöz érkezett. A projekt kitalálója és szakmai irányítója Dr. Dobó Zsolt tudományos munkatárs.

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 202 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 234 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30