Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

írta Sajtóközlemény, 2020. december 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

Hosszú percekig pakolták az ajándékokat tartalmazó, ünnepi díszbe öltözött cipősdobozokat a miskolci katonák a Toborzó Iroda előtt álló autóba. Az iroda munkatársai október végétől gyűjtötték hivatásos, szerződéses és tartalékos állományuk családjaiban feleslegessé vált, de megkímélt állapotú ruháit, játékait és ajándéktárgyait. Ezek a dolgok, egyesek részére már nem okoznak örömet, másoknak viszont az alapvető létfenntartáshoz szükséges eszközök mellett, már nem jut anyagi fedezet a testet és lelket melengető eszközökre.

Meleg pulóver, nadrág, társasjáték, plüss figurák többek között ezeket rejtik a katonák ajándékdobozai. A felhívásra egy emberként mozdult meg a Miskolci Toborzó Iroda, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya. Az irodába minden héten több alkalommal is érkeztek a dobozok és volt olyan tartalékos katona is, aki többször megfordult a Hatvanötösök útján.

Grúbert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadták a katonák gyűjtését és fontos, hogy a lakosság belássa, a rászoruló embereknek nincs lehetőségük ünnephez méltó körülmények között várni Jézus születését. Ezért a legkisebb ajándék is hatalmassá nő a szemükben. Ezeket a dobozokat most az Abaúji kistérségbe szállítják a Toborzó Irodából.

Nagy Géza őrnagy kiemelte, ez a több mint 100 doboz valódi összefogás eredménye. A megye hivatásos, szerződéses és önkéntes katonáink és családtagjaik is megmozdultak a felhívásra. A Miskolci Toborzó Iroda vezetője elmesélte, hogy amikor otthon készítette a csomagokat, kislánya sorra hozta oda azokat a játékokat, ajándéktárgyakat melyet saját bevallása szerint nélkülözni tud, „Apa, még ezeket is csomagold be a gyerekeknek, had legyen nekik is igazi a karácsony!”

Fotók: 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (B.-A.-Z. megye)
SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 146 cikkből

 • Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral

  Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral • 769 napja

  11 album, több mint 200 dal, megszámlálhatatlan koncert: könyveket lehetne megtölteni a Kowalsky meg a Vega 2003 óta húzódó történetével. Interjú a zenekar basszusgitárosával, Szórád „Jimmy” Csabával.

 • Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal

  Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal • 794 napja

  Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, aminek kapcsán Szatmári Cintiával, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány munkatársával beszélgettünk.

 • Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül

  Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül • 905 napja

  Idén tényleg ott lesz az EFOTT-on és várhatóan hatalmas bulit csap majd a Velencei-tó partján az amerikai rapperóriás, Flo Rida. Az augusztus 11-15. között tartó fesztivál a hazai nagyágyúk mellett még a vírushelyzet nehézségeit is leküzdve igyekezett külföldi sztárral színesíteni a zenei programkínálatot. A lista egyre hosszabb: sokak mellett a Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, Majka és Curtis, illetve a most bejelentett Flo Rida adja az egyik nagyszínpados kínálatot.

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 1093 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30