Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

írta Sajtóközlemény, 2020. december 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

Hosszú percekig pakolták az ajándékokat tartalmazó, ünnepi díszbe öltözött cipősdobozokat a miskolci katonák a Toborzó Iroda előtt álló autóba. Az iroda munkatársai október végétől gyűjtötték hivatásos, szerződéses és tartalékos állományuk családjaiban feleslegessé vált, de megkímélt állapotú ruháit, játékait és ajándéktárgyait. Ezek a dolgok, egyesek részére már nem okoznak örömet, másoknak viszont az alapvető létfenntartáshoz szükséges eszközök mellett, már nem jut anyagi fedezet a testet és lelket melengető eszközökre.

Meleg pulóver, nadrág, társasjáték, plüss figurák többek között ezeket rejtik a katonák ajándékdobozai. A felhívásra egy emberként mozdult meg a Miskolci Toborzó Iroda, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya. Az irodába minden héten több alkalommal is érkeztek a dobozok és volt olyan tartalékos katona is, aki többször megfordult a Hatvanötösök útján.

Grúbert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadták a katonák gyűjtését és fontos, hogy a lakosság belássa, a rászoruló embereknek nincs lehetőségük ünnephez méltó körülmények között várni Jézus születését. Ezért a legkisebb ajándék is hatalmassá nő a szemükben. Ezeket a dobozokat most az Abaúji kistérségbe szállítják a Toborzó Irodából.

Nagy Géza őrnagy kiemelte, ez a több mint 100 doboz valódi összefogás eredménye. A megye hivatásos, szerződéses és önkéntes katonáink és családtagjaik is megmozdultak a felhívásra. A Miskolci Toborzó Iroda vezetője elmesélte, hogy amikor otthon készítette a csomagokat, kislánya sorra hozta oda azokat a játékokat, ajándéktárgyakat melyet saját bevallása szerint nélkülözni tud, „Apa, még ezeket is csomagold be a gyerekeknek, had legyen nekik is igazi a karácsony!”

Fotók: 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (B.-A.-Z. megye)
SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 143 cikkből

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 87 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 131 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 281 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 296 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30