24. Bosch Szarvasűzők Országos Váltófutóverseny

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

2014 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 24 éve.

24. Bosch Szarvasűzők Országos Váltófutóverseny

Az eseményen 64 csapat mintegy 800 versenyzője indult, közülük 48 teljesítette a szabályoknak megfelelően a távot, vagyis futották le mind a 12 szakaszt szintidőn belül, illetve nem követtek el semmilyen versenyszabályba ütközőt. Több mint 100 fős szervezői gárda dolgozott a rendezvényen, a kilátogató nézőkkel és versenyzőkkel együtt pedig idén is túlléptük az 1000 fős résztvevői létszámot.

A hagyományokhoz hűen jó hangulatban rajtolt el Egerből a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. A rajtpisztolyt Eger városának alpolgármestere, Rázsi Botond sütötte el. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg, Eger városából elindulva, a környező településeken és a Bükki Nemzeti Park területein át, Jávorkút és Lillafüred érintésével egészen a Miskolci Egyetem Sportpályáján kialakított célig. Az eseményen a névadó szponzor, a Bosch több csapatot is indított, még a magyarországi Bosch csoport első számú vezetője is teljesített egy szakaszt, de a Miskolci Egyetem képviseletében Dr. Horváth Zita általános rektor helyettes asszony is a futók között szerepelt.

Az idei verseny újdonsága, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, mostantól az 1-es kategória, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett, Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával.  Ezzel csatlakozik a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez.

A rendezvény megvalósulása a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Sportlétesítmények és Sportiroda és az Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének az együttműködésén alapult, valamint jelenős mértékben hozzájárult a sikerhez a Bosch, és a MEFS támogatása.

A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy fergeteges hangulatú bulin felejthették a nap fáradalmait, és köthettek új, erősíthettek régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.

 

Nagy Tomi

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 138 cikkből

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 7 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 7 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 8 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

 • Zyntern Online Case study challenge

  Zyntern Online Case study challenge • 8 napja

  A többszörös díjnyertes, idén 3 éves startup, a Zyntern.com esettanulmányi versenyt hirdet! Egy online esetmegoldó versenyre szeretnénk invitálni Titeket, melyre 3-4 fős diákszervezeti csapatokban jelentkezhettek! A verseny magyar nyelven zajlik!

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30