24. Bosch Szarvasűzők Országos Váltófutóverseny

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

2014 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 24 éve.

24. Bosch Szarvasűzők Országos Váltófutóverseny

Az eseményen 64 csapat mintegy 800 versenyzője indult, közülük 48 teljesítette a szabályoknak megfelelően a távot, vagyis futották le mind a 12 szakaszt szintidőn belül, illetve nem követtek el semmilyen versenyszabályba ütközőt. Több mint 100 fős szervezői gárda dolgozott a rendezvényen, a kilátogató nézőkkel és versenyzőkkel együtt pedig idén is túlléptük az 1000 fős résztvevői létszámot.

A hagyományokhoz hűen jó hangulatban rajtolt el Egerből a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. A rajtpisztolyt Eger városának alpolgármestere, Rázsi Botond sütötte el. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg, Eger városából elindulva, a környező településeken és a Bükki Nemzeti Park területein át, Jávorkút és Lillafüred érintésével egészen a Miskolci Egyetem Sportpályáján kialakított célig. Az eseményen a névadó szponzor, a Bosch több csapatot is indított, még a magyarországi Bosch csoport első számú vezetője is teljesített egy szakaszt, de a Miskolci Egyetem képviseletében Dr. Horváth Zita általános rektor helyettes asszony is a futók között szerepelt.

Az idei verseny újdonsága, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, mostantól az 1-es kategória, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett, Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával.  Ezzel csatlakozik a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez.

A rendezvény megvalósulása a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Sportlétesítmények és Sportiroda és az Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének az együttműködésén alapult, valamint jelenős mértékben hozzájárult a sikerhez a Bosch, és a MEFS támogatása.

A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy fergeteges hangulatú bulin felejthették a nap fáradalmait, és köthettek új, erősíthettek régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.

 

Nagy Tomi

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 129 cikkből

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 135 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 167 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 271 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

 • Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója

  Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója • 305 napja

  Október 10-én volt Hajnal József – egykori egyetemi hallgató – Mákdobáló című könyvének bemutatója a Miskolci Egyetem Könyvtárában. A beszélgetést Tóth Evelin vezette, a műből pedig az Egy Maszk tagjai olvastak fel részleteket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30