Hosszabbítás után lett a 3. a TFSE női csapata az Eb-n

írta Sajtóközlemény, 2017. július 25–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Kőkemény küzdelemben, a mérkőzés nagy részében vezetve hosszabbítás után legyőzte a csoportmeccshez képest jelentősen megerősödő pozsonyi csapatot és bronzérmes lett az egyetemi kosárlabda Eb-n.

Hosszabbítás után lett a 3. a TFSE női csapata az Eb-n

Bronzba öntött hősköltemény

Kőkemény küzdelemben, a mérkőzés nagy részében vezetve hosszabbítás után legyőzte a csoportmeccshez képest jelentősen megerősödő pozsonyi csapatot és bronzérmes lett az egyetemi kosárlabda Eb-n.

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, nők, a 3. helyért

TFSE - Comenius Egyetem Pozsony (szlovák) 42-40 (14-10, 6-5, 5-4, 11-17, 6-4)

TFSE: MIHÁCZI 12, Gereben 4, KARLÓCAI 9, NÉMETH A. 12, VARGA B. 6. Cs.: Kováts G. 2, Shirian, Szeli 2.

Sejtették a lányok: egészen más mérkőzés lesz az Eb bronzéremért zajló találkozó, mint első Európa-bajnoki meccsük a miskolci sorozaton, amelyen Boros Zoltán tanítványai 73-30-ra "lelépték" a szlovák együttest. Azóta – úgy hírlik – két meghatározó kosaras hölgy még csatlakozott a pozsonyi csapathoz.

A szlovák együttes zónával, Gereben Dorka betörés utáni duplával kezdett. Miháczi Diána büntetője, majd Németh Alma ügyes center találata után 2 perc elteltével már vezetett is a TF. A pozsonyiak egy 2+1-es akcióval próbáltak közelíteni. Varga Barbara egy jó büntetője, valamint Karlócai Julianna ziccere után 8-3-ra vezetett a TF, ám egy triplával, majd egy duplával a negyed közepén egyenlített a pozsonyi együttes. Vezetett a TF, egyenlített a pozsonyi csapat: ez volt a képlet a negyed második felében, amely a végén Karlócai büntetőivel és 4 pontos TF vezetéssel zárult.

Idegesen kezdték a lányok a második negyedet, bár kidolgozták, ki is hagyták a helyzeteket. Szerencsére a pozsonyiak se parádéztak, a negyed első 4 percét 1-0-ra nyerte a szlovák együttes, amikor Németh erőszakos centerakció végén megszerezte a negyed első magyar pontjait. Ez átlendítette a holtponton Boros Zoltán együttesét, Németh újra villant, csapatkapitányhoz méltón vállaira vette a TF együttesét. Hátra dőlni azonban nem lehetett, triplával zárkózott a rivális. A félidő hajrájában Kováts Gabi értékesített biztos kézzel két büntetőt. A félidőben 5 ponttal vezetett a TF.

Szünet után folytatódott a két végsőkig fáradt csapat kosárszegény tusakodása. 5 perc 14 másodperc elteltével Miháczi egy jó büntetője volt az első pont a második félidőben, ami a pozsonyiakat hozta föl, két duplával 2-re feljöttek. A büntetők sem sikerültek, majd Szeli Dorina labdája a legjobbkor szédült be. A negyed utolsó percében Miháczi dobhatott büntetőket, négyből kettőt értékesített, így 6 pontos előnnyel várták a lányok az utolsó negyedet.

Triplával felezte hátrányát a záró etap elején a pozsonyi együttes, Karlócai felelt duplával. Megélénkült a játék, váltva estek a kosarak, egy szerencsés palánkos triplával 2-re jött föl a pozsonyi együttes. Miháczi felelt ziccerrel, de a pozsonyiak elkapták a fonalat, a szakasz közepén egy triplával fordított a szlovák együttes. Németh Almánál "szakadt el a cérna", miután sokadszor került földre – technikait kapott. Több kihagyott magyar büntető után az utolsó percre fordulva Németh Alma büntetőivel visszaszerezte a vezetést a TF, majd 22 másodperccel a vége előtt Miháczi volt eredményes betörésből, de másodpercekkel a vége előtt triplával egyenlített a pozsonyi csapat, újabb pont nem született, hosszabbítás!

Miháczi büntetőivel a TF szerzett vezetést, majd ugyancsak büntetőkből egyenlítettek a pozsonyiak. Eladott labda után fordított a rivális, másfél perccel a vége előtt Németh egyenlített. Karlócai labdaszerzés után sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők, egy jó büntetővel ismét a TF-nél volt az előny. 40 másodperccel a vége előtt Karlócai újból értékesített egyet, s ezzel "behúzta" a TF a bronzmeccset.

Statisztika: http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=6026&gameID=128440&lng=en

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 146 cikkből

  • Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral

    Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral • 901 napja

    11 album, több mint 200 dal, megszámlálhatatlan koncert: könyveket lehetne megtölteni a Kowalsky meg a Vega 2003 óta húzódó történetével. Interjú a zenekar basszusgitárosával, Szórád „Jimmy” Csabával.

  • Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal

    Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal • 926 napja

    Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, aminek kapcsán Szatmári Cintiával, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány munkatársával beszélgettünk.

  • Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül

    Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül • 1037 napja

    Idén tényleg ott lesz az EFOTT-on és várhatóan hatalmas bulit csap majd a Velencei-tó partján az amerikai rapperóriás, Flo Rida. Az augusztus 11-15. között tartó fesztivál a hazai nagyágyúk mellett még a vírushelyzet nehézségeit is leküzdve igyekezett külföldi sztárral színesíteni a zenei programkínálatot. A lista egyre hosszabb: sokak mellett a Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, Majka és Curtis, illetve a most bejelentett Flo Rida adja az egyik nagyszínpados kínálatot.

  • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

    Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 1225 napja

    Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30