„Abszolút a zene az első!” Interjú Koller Márkkal, a Cloud 9+ dobosával

írta Kiss Viktor, 2014. május 30–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Amikor először rátaláltam a Cloud 9+-tól a Supernovára, leesett állal hallgattam őket majd’ három és fél percig, a végén pedig csak annyit tudtam mondani: „azta”!

„Abszolút a zene az első!” Interjú Koller Márkkal, a Cloud 9+ dobosával

A srácok tökéletesen vegyítik a rock és hiphop zenét az elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel, létrehozva valami teljesen szokatlant és egyedit. A Miskolci Egyetemi Napok (MEN) második estéjén a zenekar fergeteges bulit csinált, és hamarosan újra fellépnek Miskolcon.
 

Cloud 9+. Nem egy szokványos névválasztás – mit jelent pontosan?

Olyan nevet kerestünk, amely kifejezi azt az emelkedett állapotot, amelyet a színpadon érzünk. A ’Cloud 9’ egy angol kifejezés, eufóriát jelent. Imádjuk ezt érezni, és minél többen vannak egy bulin, ez annál jobb. A ‘+’ jel pedig még egy lapáttal rátesz erre.
 

2013 elején a Supernova című számotokkal óriási sikert arattatok. Mióta ismeritek egymást, honnan jött a zenekar-alapítás ötlete?

A Supernova nagyon gyors sikert hozott, egymást érték a különböző megkeresések. Eleinte furcsa volt, nem voltunk rá felkészülve, de ez kellett ahhoz, hogy felpörögjenek az események és eljussunk oda, ahol most tartunk. A banda instrumentális formában már létezett korábban is, de Zsolt és Skeeny érkezésével vált teljessé. Vicces, ahogyan találkoztunk velük: közösen játszottunk egy szórakozóhelyen, Zsolt is a saját zenekarával, mi is, aztán a backstage-ben megbeszéltük, hogy ezt közösen kell folytatnunk.
 

Hogy születnek a számaitok?

A zenei alapot közösen írjuk, legyen az gitár, dob, ének, vagy billentyűtéma. Erre az alapra jön meg az ihlet: Zsolt találja ki a dallamot, Skeeny pedig a szöveget. Megbeszélnek előre egy témát, és Skeeny azt írja körül. Külön elindulnak egy-egy irányba, a végén pedig összehangolják az elképzeléseiket.
 

Mondhatjuk, a zene az életetek. Mit csináltok, mivel foglalkoztok, amikor épp nem zenéltek?

Abszolút a zene az első! Amikor nem koncertezünk, stúdiózunk, vagy próbálunk, akkor suliba járunk, dolgozunk, úgyhogy senki sem unatkozik. A gitárosunk például megszállott siklóernyős, de leginkább a színpad a hobbink, a közönségmozgatás.
 

Van-e már vicces vagy megdöbbentő sztoritok a rajongóitokkal kapcsolatban?

Rengeteg ilyen van, a démoni kéztől kezdve a tatabányai rendőrkapitányságon át egészen a mozgó busz esetéig a gólyatáborban, de nem mennék inkább bele a részletekbe, mert mindegyik sztorit cenzúrázhatnád!
 

Gondolkodtatok azon, hogy szerencsét próbáltok külföldön is?

Persze, mindenképpen! Első körben azonban itthon kell bizonyítanunk: nyáron végre az összes fesztiválon ott leszünk, beleértve a Balaton Soundot, a Voltot, és Ausztriába is megyünk. A jövő évünk fog arról szólni, hogy külföld felé jobban nyitunk és promotálunk.
 

Várható a közeljövőben új szám/album? Milyen terveitek vannak hosszabb távon?

Már készül egy új dal, amelyet még ebben a hónapban ki is hozunk. Nemrég pályáztunk albumtámogatásra, ha megnyerjük, már idén a fa alatt lehet a lemez, tele vagyunk ötletekkel! A 2014-es évre célul a nagy hazai fesztiválokon való fellépést tűztűk ki, ami teljesült, többek között a „Nagy-Szín-Pad” tehetségkutatónak is köszönhetően.
 

Hogy éreztétek magatokat Miskolcon, illetve a MEN-en?

Nagyon szeretjük az egyetemi bulikat, a MEN pedig egy kifejezetten jó fesztivál! A közönség kifáraszthatatlan volt, imádtuk! Reméljük, hogy jövőre is kapunk meghívást. Miskolcra hamarosan újra visszatérünk: a július 15–20. közötti EFOTT-on mi is a fellépők között leszünk. Kicsit hosszabb műsorral készülünk, egyedi fényekkel; bízunk benne, hogy sokan eljönnek.
 

Köteles Petra

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 143 cikkből

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 183 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 228 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 378 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 392 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30