Született feleségek újratöltve?

írta Tóth Orsi, 2014. július 16–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

A Devious Maids az Egyesült Államokban 2013 nyarán indult sorozat, amelyet a Született feleségek atyja, Marc Cherry jegyez. A Lila akác köz rajongói által jól ismert Eva Longoria (a néhai Gaby Solis alakítója) szerepe sem elhanyagolható benne, aki hol producerként, hol rendezőként működik közre a produkcióban.

Született feleségek újratöltve?

A sztori négy cselédlány mindennapjait követi, akik Beverly Hills kőgazdag lakóinak otthonát és szennyesét hivatottak megtisztítani, de persze az sem árt, ha emellett a felső tízezer titkait is hajlandóak megőrizni. A műfajhoz hűen ez nyilván csak ideig-óráig sikerül.

Carmen vérbeli latin temperamentumú amazon, énekesnői ambíciókkal, akinek nem áll szándékában hagyni egy férfinak, hogy eltartsa, még csak az kéne, hogy ezért cserébe megmondja, mit tehet és mit nem.

Nem úgy Flora, akinek minden vágya az, hogy egy gazdag férfit találjon magának. Csakhogy éppen ez a törtető természet okozza a vesztét. Marc Cherry ezúttal is megmaradt a Született Feleségeknél már bevált receptnél, hiszen egy halálesettel szembesülünk itt is, rögtön az első részben.

Marisol titokzatos teremtés, még rejtélyesebb családi háttérrel, és a második évadban maga is egy talányokkal teli házban találja magát. Kíváncsi természete miatt nem csak a másik három szobalány, hanem munkaadói is neheztelnek rá, amiért többször új munkáltató után kell néznie. Elvégre ki fecsegi ki szívesen a titkait, ha cserébe nem csámcsoghat a másik magánéletén?

Rosie leginkább arra vágyik, hogy fia az USA-ban nőhessen fel Mexikó helyett. Valójában ezt sokszor kockára teszi azért, hogy keresztbe tegyen sznob, pénzmániás főnökeinek. Amolyan tipikus okos nő, aki szereti eljátszani a naivát, céljai elérése érdekében.

Zoila pedig tinédzser lányát igyekszik megóvni a csalódástól, ami gazdag munkaadója iránti érzelmei kapcsán érheti. Egyébként mind Zolia, mind lánya, Valentina nagyon jó kapcsolatot ápolnak a ház úrnőjével (Genevieve), az említett fiú anyjával. Igaz, ez a sorozatban látható kebelbarátnő viszony közöttük azért kissé már valószínűtlennek tűnik, és persze sok egyéb túlzással is éltek az alkotók, de ezeket összességében elnézzük az amcsi szórakoztatóiparnak.

Amerikában a Devious Maids a második évad végénél tart, ha pedig hinni lehet a híreszteléseknek, ősszel itthon is látható lesz a széria. És ha néha viszonylag könnyen kikövetkeztethető is egy-egy epizód vége, valamiért mégis elejétől a végéig a képernyő elé szegezi az embert. Le merném fogadni, hogy itthon is legalább olyan népszerű lesz, mint a tengerentúlon.

Addig is ajánlom eredeti nyelven is, könnyed nyári kikapcsolódásnak tökéletes. 

Tóth Orsi

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 129 cikkből

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 110 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 141 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 245 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

 • Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója

  Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója • 279 napja

  Október 10-én volt Hajnal József – egykori egyetemi hallgató – Mákdobáló című könyvének bemutatója a Miskolci Egyetem Könyvtárában. A beszélgetést Tóth Evelin vezette, a műből pedig az Egy Maszk tagjai olvastak fel részleteket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30