Lapszemle (augusztus)

írta Muntyán Bernadett, 2014. augusztus 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Az augusztusi Lapszemle rovatunkban megismertetjük Veletek a kmk.blog.hu, honfoglalo.hu, és a 2048game.com oldalát, melyek mindegyike az online játékok világába kalauzolnak el minket.

Lapszemle (augusztus)

kmk.blog.hu

A Közveszélyes Munkakerülők oldala első pillanatban kicsit cinikusnak tűnhet. Másodikban is az. Azonban remek játékokat találhatsz rajta arra az esetre, ha épp halálra unnád magad, és nincs a gépedre, vagy épp a munkahelyi gépedre telepítve semmilyen játék. Nem kell hozzá semmit sem letölteni, csak ráklikkelsz és már játszhatsz is. Persze a kmk-n nem olyan játékokat fogsz találni, amelyek stratégiai játékok és amelyekkel fejlődni fog bármilyen képességed is, vagy amelyeket másokkal is játszhatsz. Ez a honlap tele van olyan játékkal, amelynek nincs semmi értelme, viszont remekül el tudod vele ütni az idődet. Higgyétek el, találtok köztük olyan játékot, amit nem fogtok tudni abbahagyni.

www.honfoglalo.hu

Ez a honlap merőben különbözik a fentebb említett weblaptól. Nem létezik olyan diák, aki még ne játszott volna a honfoglalóval. Ha mégis, akkor ezt az ő figyelmükbe ajánlom. Ez a játék, tulajdonképpen egy hatalmas internetes társasjáték. Regisztrálnod kell ahhoz, hogy játszhass. Ezáltal minden játszmád eredménye automatikusan tárolódik, aminek következtében gyűjtögetheted a pontjaidat. Ez alapvetően egy kvíz játék. A gép kérdéseket tesz fel neked, amire ha helyesen válaszolsz megnyerted az adott területet. Egyszerre három játékos harcol Magyarország megyéiért. Miután az összes megyét elfoglalta valaki, egymással fognak harcolni a játékosok. Ami a játékot a hasznos társasjátékok kategóriájába sorolja, az a tény, hogy minden egyes meccsel tanulsz valamit, és nem csak tapasztalatot nyersz.

2048game.com

A 2048 játékot játszhatod a laptopodon, vagy akár a mobilodon is. Ez a játék rabul ejtette a fiatalokat. Nem lehet letenni. A játék mechanizmusa nem nagy ördöngösség. Egy négyszer négyes kockában jelennek meg a számok. Ez a szám 2. A lényeg, hogy össze kell párosítanod mindig az ugyanolyat. Ha két darab 2-est összehúzol, akkor abból 4-es lesz. Aztán ha két darab 4-est összehúzol, akkor abból 8-as, és így tovább. A lényeg, hogy minél tovább eljuss. Amikor már nincs több üres hely a kockában, ahol megjelenhetne egy újabb szám, a játék véget ér.

Kellemes játszadozást kívánok nektek!

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 133 cikkből

 • FLO RIDA A 2020-AS EFOTT-ON • 5 napja

  Az EFOTT szervezőcsapata közzétette az első nemzetközi fellépőt, akit a Velencei-tó partjára várnak: ő pedig nem más, mint a világhírű amerikai rapper, Flo Rida! Produkcióját hazai közönség még biztosan nem láthatta, hiszen régi nagy slágerei mellett legújabb albumával fogja végigbulizni a nyarat. Ráadásul mindezt egy Pitbullal közös dal előzi meg hamarosan. Nézzük, ki mindenki érkezik még a 45. EFOTT-ra!

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 57 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 141 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Műanyagból üzemanyagot?!

  Műanyagból üzemanyagot?! • 162 napja

  A Miskolci Egyetem Energia-és Minőségügyi Intézeti Tanszékén zajló műanyaghulladék- feldolgozási kísérlet új mérföldkőhöz érkezett. A projekt kitalálója és szakmai irányítója Dr. Dobó Zsolt tudományos munkatárs.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30