Lapszemle (augusztus)

írta Muntyán Bernadett, 2014. augusztus 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Az augusztusi Lapszemle rovatunkban megismertetjük Veletek a kmk.blog.hu, honfoglalo.hu, és a 2048game.com oldalát, melyek mindegyike az online játékok világába kalauzolnak el minket.

Lapszemle (augusztus)

kmk.blog.hu

A Közveszélyes Munkakerülők oldala első pillanatban kicsit cinikusnak tűnhet. Másodikban is az. Azonban remek játékokat találhatsz rajta arra az esetre, ha épp halálra unnád magad, és nincs a gépedre, vagy épp a munkahelyi gépedre telepítve semmilyen játék. Nem kell hozzá semmit sem letölteni, csak ráklikkelsz és már játszhatsz is. Persze a kmk-n nem olyan játékokat fogsz találni, amelyek stratégiai játékok és amelyekkel fejlődni fog bármilyen képességed is, vagy amelyeket másokkal is játszhatsz. Ez a honlap tele van olyan játékkal, amelynek nincs semmi értelme, viszont remekül el tudod vele ütni az idődet. Higgyétek el, találtok köztük olyan játékot, amit nem fogtok tudni abbahagyni.

www.honfoglalo.hu

Ez a honlap merőben különbözik a fentebb említett weblaptól. Nem létezik olyan diák, aki még ne játszott volna a honfoglalóval. Ha mégis, akkor ezt az ő figyelmükbe ajánlom. Ez a játék, tulajdonképpen egy hatalmas internetes társasjáték. Regisztrálnod kell ahhoz, hogy játszhass. Ezáltal minden játszmád eredménye automatikusan tárolódik, aminek következtében gyűjtögetheted a pontjaidat. Ez alapvetően egy kvíz játék. A gép kérdéseket tesz fel neked, amire ha helyesen válaszolsz megnyerted az adott területet. Egyszerre három játékos harcol Magyarország megyéiért. Miután az összes megyét elfoglalta valaki, egymással fognak harcolni a játékosok. Ami a játékot a hasznos társasjátékok kategóriájába sorolja, az a tény, hogy minden egyes meccsel tanulsz valamit, és nem csak tapasztalatot nyersz.

2048game.com

A 2048 játékot játszhatod a laptopodon, vagy akár a mobilodon is. Ez a játék rabul ejtette a fiatalokat. Nem lehet letenni. A játék mechanizmusa nem nagy ördöngösség. Egy négyszer négyes kockában jelennek meg a számok. Ez a szám 2. A lényeg, hogy össze kell párosítanod mindig az ugyanolyat. Ha két darab 2-est összehúzol, akkor abból 4-es lesz. Aztán ha két darab 4-est összehúzol, akkor abból 8-as, és így tovább. A lényeg, hogy minél tovább eljuss. Amikor már nincs több üres hely a kockában, ahol megjelenhetne egy újabb szám, a játék véget ér.

Kellemes játszadozást kívánok nektek!

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 130 cikkből

 • Műanyagból üzemanyagot?!

  Műanyagból üzemanyagot?! • 6 napja

  A Miskolci Egyetem Energia-és Minőségügyi Intézeti Tanszékén zajló műanyaghulladék- feldolgozási kísérlet új mérföldkőhöz érkezett. A projekt kitalálója és szakmai irányítója Dr. Dobó Zsolt tudományos munkatárs.

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 167 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 199 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 303 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30