Gyere zsugázni!

írta Szabó Eszter, 2020. február 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Bár a mai világban egyre több dolog történik on-line, még a mai ember is kisgyermek korában azért valós játékokat játszott. Mindenki szeretett a családdal társasozni, sakkozni és kártyázni. Az emberek zömének mondanak valamit azok a kártyajátékok, hogy römi, kanaszta, 66, unó, makaó, lórum, snapszer és társaik.

Gyere zsugázni!

Akik komoly családi kártyás háttérrel rendelkeznek, azoknak az ulti, tarokk és bridzs is ismerős lehet. Viszont egészen biztos, hogy akárhonnan is jött az ember, a póker neve ismerősen cseng. Gyermekként szerettük mindet, kedvenc időtöltésünk volt, de kinőttünk belőle. Komolyabbak lettünk. Bonyolultabb dolgokkal kezdtünk el foglalkozni. Már-már felnőttünk, de az egészséges felnőttben mindig ott van a gyerek. Játszani is szeretünk, de sokszor csak az on-line tér marad, ahol újból játékokkal töltjük az időt.

A jó hír viszont az, hogy a bridzs nem csak egy laza kártyajáték, hanem egy komoly sport is. Hivatalosan is elismert sportág. Nemzetközi szervezetei vannak. Rengeteg versenyt szerveznek nemzeti és nemzetközi szinten. Szakirodalma van. Sőt, bármilyen hihetetlen, sok ember él belőle, nem is olyan rosszul.

A bridzs az egyetlen kártyajáték, ami nem szerencsejáték. Ugyanazokat a lapokat játszák a játékosok és az nyer, aki adott lapokból a legjobb eredményt tudja elérni. Ha neked rossz lapod van, a másik játékosnak is az lesz. Ha neked jó lapod van, a másiknak is jó lapjai vannak. Egyenlő, tiszta szellemi küzdelem.

A MEAFC Bridzs Szakosztálya bridzs tanfolyamot indít 2020 márciusában, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a játék alapjait. A 12 alkalmas együttlétek végére mindenki eljut odáig, hogy fog tudni bridzsezni a miskolci klubban. Ehhez persze tenni kell, mert a bridzs a kártyajátékok legkülönbbike, nem lehet autodidakta módon könyvből elsajátítani. 

A bridzs persze mindenekelőtt játék. Fejleszti a memóriát és a logikai gondolkodást. Sokféle társadalmi rétegből kerülnek ki bridzsezők. Magyarországon is játszák diákok, tanárok, orvosok, igazgatók, milliárdos vállalkozók, tudósok, egyszerű munkások és nyugdíjas nénikék is. Ebbe a körbe bekerülve hatalmas kapcsolati tőkétre is szert lehet tenni.

Ja, és még egy jó hír. Bridzsezni is lehet on-line, akár mobiltelefonon játszani robotok vagy valós emberek ellen. Gyere zsugázni!

Érdeklődni és jelentkezni lehet:

Szabó Eszter

szimesz11@gmail.com

30/955-0605

www.admatis.com/bridzs

 

D:Szabó EszterBridzsMEAFC logo_2019.pngD:Szabó EszterBridzsBridzs_140x100px.jpg

Helyszín: Tudomány és Technika Háza

Időpont: 2020.03.03. – 2020.05.19. (12 alkalom, keddenként)

Kezdés: 2020.03.03. 18:00-20:00 

Tanfolyamvezető: Dr. Jezsó Károly


Érdeklődni és jelentkezni lehet: Szabó Eszter

Tel: 30/955 06 05 ; e-mail: szimesz11@gmail.com

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 143 cikkből

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 38 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 83 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 233 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 247 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30