Nyári programok 2020

írta Berényi Barbi, 2020. május 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

Nyári programok 2020

A legjobb hírek közé tartozik, hogy már folyamatosan nyitnak meg az éttermek, kávézók, bárok ahol különböző korlátozások mellett, de már be lehet menni elfogyasztani egy kávét esetleg és elfelejteni a világ problémáit egy órára. 

Tündérkert

Ha ez nem lenne elég az utóbbi pár hétben egyre nagyon sikernek örvend a Diósgyőri vár közelében lévő Tündérkert. A park megalkotásának fő célja az, hogy olyan helyet biztosítson, ahol az emberek feltöltődhetnek, inspirációt szerezhetnek. Tökéletes hely fotózásokra, családdal vagy barátokkal kiülni és beszélgetni, akár egy jó könyv társaságában élvezni a park romantikus hangulatát. 

Hogy mivel várja a tündérkert a látogatókat?

Nem titok, hogy tervben van egy kertmozi kialakítása, amivel a filmrajongóknak szeretnének kedveskedni. A környezet látványát javítja az épülő szökőkút, emellett található egy kis patak is, amit már örömmel élveznek a helyi vadkacsák. Ezen kívül kialakították a lombteraszt, ami a nagy melegben tökéletes és árnyékos hely lehet az olvasásra vagy akár romantikus randevúra is. Illetve új látványosság a velencei körhinta, ami a legszigorúbb hatósági és balesetvédelmi szempontoknak is megfelel.  A vendégek nem csak a természet nyújtotta környezetet élvezhetik, de egy finom kávéval is meglephetik saját magukat.

Régiségvásár

Eddig kilátástalan volt, hogy idén megrendezik  a Miskolci Régiségvásár amit eddig minden hónap első vasárnapjára szerveztek. A vásárt nem csak az antik dolgok rajongói élvezhetik, hiszen mindig akad 1-2 eladó aki modern tárgyakat ad el. Például az ember találkozhat olyan bódékkal ahol fénykardot vásárolhatnak vagy kedvenc Star Wars szereplőjük akció figuráját. De ezen kívül rengeteg festmény, könyv (klasszikusok és új kiadású könyvek egyaránt) és rengeteg rejtett kincs található a vásáron, amit most, a járványügyi intézkedések betartása mellett Június 7.-én rendeznek meg. 

Milyen helyszínek nyílnak újra? Milyen programok várhatók még? 

Ahogy már említettem a legtöbb étterem, kávézó és bár már várja vendégeit. De a pünkösdi hosszú hétvégén a Diósgyőri vár kapui is újra megnyílnak a látogatók előtt, 9 és 18 óra között várják az érdeklődőket a szabadtéri programokra. A váron kívül a Miskolctapolcai és a Selyemréti strand is a nyitást tervezi május 30-án. Mind a két helyszínen különböző korlátozások mellett tartózkodhatnak a látogatók: A rendelet ajánlása szerint megfelelő pihenőterületet kell a vendégeknek biztosítani, mely személyenként 16m², a medencékben pedig ez 4m² vízfelületet jelent fürdőzőnként. Ezeket a medencéknél pontosan jelzi majd az üzemeltető.

A foci rajongóinak sem kell aggódni. Habár helyszínen még nem, de a képernyők előtt szurkolhatnak kedvenc csapatuknak Május 30.-án amikor a DVTK-Mezőkövesd mérkőzést vetíti az M4 Sport csatorna.

További programok

Habár a nyár még bizonytalan és nem biztos, hogy fesztiválokkal, színházzal teli nyarunk lesz, de egyáltalán nem kell félni, hiszen szeptembertől új programok várják az érdeklődőket a MÜHA Művészetek házában ahol Sebestyén Balázs tart majd beszélgető estet Szeptember 30.-án vagy Kőhalmi Zoltán tart önálló estet Szeptember 23.-án. 

A fesztiválrajongóknak sem kell aggódni, hiszen a Miskolci Egyetemen idén is megrendezésre kerül a MEN. Jelenlegi információk szerint október 8 és 10 között lesznek megtartva a programok.  

További információ miskolci programokról a https://mizumiskolc.hu oldalon, és még több friss hír a MEN-ről az esemény oldalán https://www.facebook.com/events/1732513643558356/?active_tab=discussion illetve a HÖK Instagram oldalán is található : @me__hok 

Fotó/kezdőkép: internet

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 146 cikkből

  • Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral

    Interjú a Kowalsky meg a Vega zenekarral • 902 napja

    11 album, több mint 200 dal, megszámlálhatatlan koncert: könyveket lehetne megtölteni a Kowalsky meg a Vega 2003 óta húzódó történetével. Interjú a zenekar basszusgitárosával, Szórád „Jimmy” Csabával.

  • Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal

    Az állatok világnapja – interjú egy miskolci alapítvánnyal • 927 napja

    Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, aminek kapcsán Szatmári Cintiával, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány munkatársával beszélgettünk.

  • Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül

    Flo Rida idén is az EFOTT-ra készül • 1038 napja

    Idén tényleg ott lesz az EFOTT-on és várhatóan hatalmas bulit csap majd a Velencei-tó partján az amerikai rapperóriás, Flo Rida. Az augusztus 11-15. között tartó fesztivál a hazai nagyágyúk mellett még a vírushelyzet nehézségeit is leküzdve igyekezett külföldi sztárral színesíteni a zenei programkínálatot. A lista egyre hosszabb: sokak mellett a Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, Majka és Curtis, illetve a most bejelentett Flo Rida adja az egyik nagyszínpados kínálatot.

  • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

    Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 1226 napja

    Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30