Gyermekvárosi karácsony a Miskolci Egyetemen

írta uni-miskolc, 2014. december 17–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

December 15-én ismét zsibongó gyerekekkel telt meg a Miskolci Egyetem üveg előcsarnoka. Immár hagyomány, hogy a miskolci Gyermekvárosban (hivatalos nevén a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben) élő gyerekek a Miskolci Egyetemen tartják meg a karácsonyi ünnepségüket.

Gyermekvárosi karácsony a Miskolci Egyetemen

A gyerekek idén is izgatottan várták a karácsonyi műsort, amelyben minden volt, ami egy ilyen műsor kelléke: mese, ének, tánc, ajándékosztás. Az ünnepséget dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony köszöntője nyitotta meg, majd a 8 éves Tóth Benedek, a Miskolci Görög-Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulója mondott mesét. Ezt követően Bodai Richárd, egyetemünk hallgatója énekelt szívhez szóló karácsonyi dalokat, majd a szintén az intézményünkbe járó Hornyák Zsófia és párja tartott fergeteges táncbemutatót. Kisvártatva betoppant Krimpi Krampusz is, aki a vele érkező manóval együtt nevettetett meg felnőttet és gyereket egyaránt.Ezután a gyermekvárosi gyerekek adtak műsort, majd következett a várva-várt ajándékosztás: előbb dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony adta át az egyetem ajándékát, majd a Generali Biztosító nevében Turóczi Ferencné, a cég Értékesítési HR Partneri és Képzési Csoportjának vezetője lepte meg ajándékával a gyerekeket.Az ünnepség legfőbb kellékét, a háttérként is szolgáló karácsonyfát az Északerdő Rt. biztosította, a rendezvény végén pedig az egyetemi Menzát üzemeltető GP Global Team Kft. látta vendégül a gyermekvárosiakat.Az ünnepség kísérőrendezvényeként a Gyermekvárosban dolgozó Varga Béla, a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesület fafaragó művésze mutatta be a „Szeretet” jegyében készített műremekeit.fotó: Stumphauzer Laura 

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 129 cikkből

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 164 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 196 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 300 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

 • Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója

  Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója • 334 napja

  Október 10-én volt Hajnal József – egykori egyetemi hallgató – Mákdobáló című könyvének bemutatója a Miskolci Egyetem Könyvtárában. A beszélgetést Tóth Evelin vezette, a műből pedig az Egy Maszk tagjai olvastak fel részleteket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30