Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

írta Rakaczki Zoltán, 2015. április 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Szombaton délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese rajtoltatta a 25. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt.

Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok napsütéses időben vágtak neki a versenynek. A mezőny, a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután érkezett meg a Miskolci Egyetemre. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesíteni a 75 km-es távot.

A befutót követen, amíg a versenyzők vacsora keretében pótolták az elvesztett kalóriákat, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese állófogadást adott a kiemelt sportesemény partnerei részére. Az állfogadás keretében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője – aki egyébként 27 km-t teljesített a versenyből – elsődlegesen a szervezés színvonalát méltatta.  Prof.  Dr. Besenyei Lajos rector emiritus pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség képviseletében beszélt a rendezvény értékeiről, jelentőségéről és létjogosultságáról.

Az eredményhirdetés hangulatát Dér Heni fellépése és a Szarvasűzők jubileumára írt dalának flashmob keretében történő bemutatása tette szenzációssá.

Az egyetemi és az abszolút kategóriát, ezzel a Magyarország 2015 évi Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Bajnoka címmel járó dicsőséget és a Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői címet a Debreceni Egyetem „Gyermekláncfűrész” fantázia névvel induló csapata nyerte 4 óra 43 perces idővel. A második helyezett a Szegedi Tudományegyetem (Pajzán Majális, 4 óra 45 perc), a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Bschtorcsapás, 4 óra 53 perc) csapata lett.

A hallgatókból és oktatókból álló csapatok versenyének győztesének, a Pécsi Tudományegyetemnek (Pécsi Rókák, 5 óra 2 perc) járó ajándékokat Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja adta át  

A jubileum alkalmából a szervezők korlátozott számú csapat részére nyílt kategóriát is hirdettek, gondolva azokra, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azokra a futókra is, akik már sokat hallottak a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi „zárt jelleg” miatt nem volt lehetőségük részt venni rajta. Az Open kategóriát a Vaccsuszirunáj Dream Team nyerte, 4 óra 45 perces idővel – a csapatot dr. Kiss János, Miskolc városának alpolgármestere díjazta.

A Bosch támogatásának köszönhetően az egyetemi és a nyílt kategória győztesei, valamint a DREAM TEAM, azaz az egyes szakaszok leggyorsabb futói különösen értékes ajándékokat vihettek haza.

Szintén az eredményhirdetés keretében, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Sportközpontjának igazgatója aranyplakettel köszönte meg Molnár Eszternek, a Miskolci Egyetem Sportirodája vezetőjének a Szarvasűzők szervezésében elmúlt években végzett munkáját.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 141 cikkből

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 37 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 52 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás!

  KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 96 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete

  A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete • 96 napja

  Fennállásának 70. évét valószínűleg nem így képzelte el a Formula-1, amely eddigi leghosszabb, 22 futamból álló idényét szerette volna abszolválni. Most azonban úgy tűnik, az utóbbi évek legcsonkább szezonja elé nézünk.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30