Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

írta Rakaczki Zoltán, 2015. április 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Szombaton délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese rajtoltatta a 25. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt.

Meglepetésekkel és magas színvonallal jubilált a Szarvasűzők

Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok napsütéses időben vágtak neki a versenynek. A mezőny, a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután érkezett meg a Miskolci Egyetemre. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesíteni a 75 km-es távot.

A befutót követen, amíg a versenyzők vacsora keretében pótolták az elvesztett kalóriákat, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese állófogadást adott a kiemelt sportesemény partnerei részére. Az állfogadás keretében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője – aki egyébként 27 km-t teljesített a versenyből – elsődlegesen a szervezés színvonalát méltatta.  Prof.  Dr. Besenyei Lajos rector emiritus pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség képviseletében beszélt a rendezvény értékeiről, jelentőségéről és létjogosultságáról.

Az eredményhirdetés hangulatát Dér Heni fellépése és a Szarvasűzők jubileumára írt dalának flashmob keretében történő bemutatása tette szenzációssá.

Az egyetemi és az abszolút kategóriát, ezzel a Magyarország 2015 évi Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Bajnoka címmel járó dicsőséget és a Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői címet a Debreceni Egyetem „Gyermekláncfűrész” fantázia névvel induló csapata nyerte 4 óra 43 perces idővel. A második helyezett a Szegedi Tudományegyetem (Pajzán Majális, 4 óra 45 perc), a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Bschtorcsapás, 4 óra 53 perc) csapata lett.

A hallgatókból és oktatókból álló csapatok versenyének győztesének, a Pécsi Tudományegyetemnek (Pécsi Rókák, 5 óra 2 perc) járó ajándékokat Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja adta át  

A jubileum alkalmából a szervezők korlátozott számú csapat részére nyílt kategóriát is hirdettek, gondolva azokra, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azokra a futókra is, akik már sokat hallottak a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi „zárt jelleg” miatt nem volt lehetőségük részt venni rajta. Az Open kategóriát a Vaccsuszirunáj Dream Team nyerte, 4 óra 45 perces idővel – a csapatot dr. Kiss János, Miskolc városának alpolgármestere díjazta.

A Bosch támogatásának köszönhetően az egyetemi és a nyílt kategória győztesei, valamint a DREAM TEAM, azaz az egyes szakaszok leggyorsabb futói különösen értékes ajándékokat vihettek haza.

Szintén az eredményhirdetés keretében, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Sportközpontjának igazgatója aranyplakettel köszönte meg Molnár Eszternek, a Miskolci Egyetem Sportirodája vezetőjének a Szarvasűzők szervezésében elmúlt években végzett munkáját.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 131 cikkből

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 18 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Műanyagból üzemanyagot?!

  Műanyagból üzemanyagot?! • 39 napja

  A Miskolci Egyetem Energia-és Minőségügyi Intézeti Tanszékén zajló műanyaghulladék- feldolgozási kísérlet új mérföldkőhöz érkezett. A projekt kitalálója és szakmai irányítója Dr. Dobó Zsolt tudományos munkatárs.

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 200 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 232 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30