Borsodi Kingdom of Hegyalja 2015

írta Hegyalja sajtóanyag, 2015. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Új arculattal és színes zenei kínálattal tér vissza a tokaji fesztivál - Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, a Borsodi Kingdom of Hegyalja teljesen megújulva tér vissza. Felfrissült zenei line up, eddig még sosem látott fellépők és új arculati elemek várnak az idei közönségre.

Borsodi Kingdom of Hegyalja 2015

A rendezvény szervezői egy európai színvonalú fesztivál létrehozásán dolgoznak, és hosszú távú céljaik között szerepel a régió gazdasági és kulturális életének felpezsdítése is. A fesztivál névadó szponzora a hazai pálya elkötelezett támogatója, a Borsodi Sörgyár.

Új kezdet, új koncepció

A nagy múltú fesztivál 15 év után teljesen megújult formában várja a bulizni vágyókat. A korábban rockfesztiválként aposztrofált rendezvény rácáfol az eddigi sztereotípiákra és kiszínesedett zenei felhozatallal, valamint látványos és modern vizuális elemekkel hódítja meg a tokaji vidéket. Az új szervezőcsapat hosszú távon tervez és elsődleges céljuk, hogy minőségben a nemzetközi fesztiválok színvonalának megfelelő eseményt hozzanak létre. A változatos zenei kínálat mellett fontos szempont, hogy minél szélesebb közönség számára legyen elérhető a rendezvény, így a bérletek május 30-ig még 15 990 forintért vásárolhatóak meg.Bővül a zenei paletta

Az új koncepció a zenei line up terén is változásokat hozott. Az eddigi túlnyomórészt rock fellépőket felvonultató program idén kiegészül, és a pop, az elektronikus, valamint hiphop stílusok is egyenlő mértékben szerepelnek majd. A rock műfaj nemzetközi képviselői között több olyan név is található, akiket eddig még nem láthatott a fesztivál közönsége, mint például az Architects, az At The Gates vagy a Truckfigthers, az ötnapos bulit pedig a Nightwish nyitja majd a 0. napon. Az új rock előadókon túl, számos külföldi sztár érkezik, hogy különböző stílusokkal színesítsék a zenei palettát. A közönségkedvenc Rudimental mellett, a 2014-es év slágerét megalkotó Clean Bandit és a modern tánczene egyik leghíresebb duója a Milk & Sugar is hallható lesz. Természetesen a hazai nevek sem maradnak el, a Punnany Massif, a The Carbonfools, az Irie Maffia, a Belga, a Zorall és a Csík Zenekar slágereire is bulizhatnak majd a fesztiválozók.A fesztivál hatásai a régióra

A közönség szórakoztatásán kívül a fesztivál több fronton is fellendíti a régió gazdasági életét. A helyi panziók, kempingek és hotelek több ezer vendéget fogadtak a korábbi években is. A Tourinform adatai szerint 2012-ben a Hegyalja Fesztivál ideje alatt 8599 látogatót szállásoltak el, ami összesen 31150 vendégéjszakát jelentett. A felmérés adatai szerint egy-egy fesztiválozó a rendezvény területén átlagosan 15 000 forintot költött el, és ugyanennyit a fesztivál területén kívül. Idegenforgalmi és kulturális szempontból érdekes adat, hogy minden negyedik fesztiválozó a régióban lakik, de évről évre többen érkeznek Budapestről (2012-ben a látogatók 29%-a), és folyamatosan nő a külföldi vendégek száma is.  A buli területe kb. 30-35 ezer ember befogadására alkalmas, így az elkövetkező 10-15 évben cél, hogy minél jobb kihasználtsággal működjön, ami az idegenforgalomra is komoly élénkítő hatással van.

fotó: Kiss Viktor

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 143 cikkből

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 87 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 131 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 281 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 296 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30