Borsodi Kingdom of Hegyalja 2015

írta Hegyalja sajtóanyag, 2015. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Új arculattal és színes zenei kínálattal tér vissza a tokaji fesztivál - Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, a Borsodi Kingdom of Hegyalja teljesen megújulva tér vissza. Felfrissült zenei line up, eddig még sosem látott fellépők és új arculati elemek várnak az idei közönségre.

Borsodi Kingdom of Hegyalja 2015

A rendezvény szervezői egy európai színvonalú fesztivál létrehozásán dolgoznak, és hosszú távú céljaik között szerepel a régió gazdasági és kulturális életének felpezsdítése is. A fesztivál névadó szponzora a hazai pálya elkötelezett támogatója, a Borsodi Sörgyár.

Új kezdet, új koncepció

A nagy múltú fesztivál 15 év után teljesen megújult formában várja a bulizni vágyókat. A korábban rockfesztiválként aposztrofált rendezvény rácáfol az eddigi sztereotípiákra és kiszínesedett zenei felhozatallal, valamint látványos és modern vizuális elemekkel hódítja meg a tokaji vidéket. Az új szervezőcsapat hosszú távon tervez és elsődleges céljuk, hogy minőségben a nemzetközi fesztiválok színvonalának megfelelő eseményt hozzanak létre. A változatos zenei kínálat mellett fontos szempont, hogy minél szélesebb közönség számára legyen elérhető a rendezvény, így a bérletek május 30-ig még 15 990 forintért vásárolhatóak meg.Bővül a zenei paletta

Az új koncepció a zenei line up terén is változásokat hozott. Az eddigi túlnyomórészt rock fellépőket felvonultató program idén kiegészül, és a pop, az elektronikus, valamint hiphop stílusok is egyenlő mértékben szerepelnek majd. A rock műfaj nemzetközi képviselői között több olyan név is található, akiket eddig még nem láthatott a fesztivál közönsége, mint például az Architects, az At The Gates vagy a Truckfigthers, az ötnapos bulit pedig a Nightwish nyitja majd a 0. napon. Az új rock előadókon túl, számos külföldi sztár érkezik, hogy különböző stílusokkal színesítsék a zenei palettát. A közönségkedvenc Rudimental mellett, a 2014-es év slágerét megalkotó Clean Bandit és a modern tánczene egyik leghíresebb duója a Milk & Sugar is hallható lesz. Természetesen a hazai nevek sem maradnak el, a Punnany Massif, a The Carbonfools, az Irie Maffia, a Belga, a Zorall és a Csík Zenekar slágereire is bulizhatnak majd a fesztiválozók.A fesztivál hatásai a régióra

A közönség szórakoztatásán kívül a fesztivál több fronton is fellendíti a régió gazdasági életét. A helyi panziók, kempingek és hotelek több ezer vendéget fogadtak a korábbi években is. A Tourinform adatai szerint 2012-ben a Hegyalja Fesztivál ideje alatt 8599 látogatót szállásoltak el, ami összesen 31150 vendégéjszakát jelentett. A felmérés adatai szerint egy-egy fesztiválozó a rendezvény területén átlagosan 15 000 forintot költött el, és ugyanennyit a fesztivál területén kívül. Idegenforgalmi és kulturális szempontból érdekes adat, hogy minden negyedik fesztiválozó a régióban lakik, de évről évre többen érkeznek Budapestről (2012-ben a látogatók 29%-a), és folyamatosan nő a külföldi vendégek száma is.  A buli területe kb. 30-35 ezer ember befogadására alkalmas, így az elkövetkező 10-15 évben cél, hogy minél jobb kihasználtsággal működjön, ami az idegenforgalomra is komoly élénkítő hatással van.

fotó: Kiss Viktor

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 129 cikkből

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 139 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 171 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 275 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

 • Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója

  Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója • 309 napja

  Október 10-én volt Hajnal József – egykori egyetemi hallgató – Mákdobáló című könyvének bemutatója a Miskolci Egyetem Könyvtárában. A beszélgetést Tóth Evelin vezette, a műből pedig az Egy Maszk tagjai olvastak fel részleteket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30