Nyári programajánló

írta Báthori Kinga , 2015. június 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Vége a sulinak, de a nyaralásra még várni kell? Minden nyáron otthon unatkozol, és úgy érezd, Miskolcon semmit sem lehet csinálni? Íme, nyári programkínálatunk.

Nyári programajánló

Június 12-21.: Bartok Plus Operafesztivál
A fesztivál idén is egy nyitó parádéval indul, a felvonulók a Városháztértől egészen a Hősök teréig sétálnak. Az operafesztivál összesen 10 napig tart, és számtalan programot ígér. Kortárs opera ősbemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, és ez csak néhány a temérdek program közül.

Június 18-20.: 10. Miskolci Fröccsfesztivál
Az avasi pincesoron rendezett fesztivál célja e frissítő nedű népszerűsítése. A fröccs hungarikumnak számít, és az elmúlt 200 év folyamán számtalan változata alakult ki. A szervezők különféle fröccsökkel várják az érdeklődőket. Kiválaszthatjuk a nekünk tetsző bort, valamint játszhatunk a szódavíz arányával is, hogy a nap végére rálelhessünk kedvenc fröccsünkre.

Június 20.: Múzeumok éjszakája
A program számos különlegességgel szolgál. Először is, hogy a város számtalan a programban résztvevő múzeuma éjjel várja a nézelődőket, pontosabban 18 és hajnali két óra között. Emellett mindössze egy belépőjegyet kell megvásárolnunk, mely belépést biztosít a programban résztvevő összes többi múzeumba is.

Július 3-4.: XIX. Borsodi Fonó Folkfesztivál
E két nap során a Diósgyőri várban megelevenedik a Kárpát-medence népművészete. A várudvarban kialakítanak egy Magyar Népművészeti Skanzent, mely a gasztronómiai fogások bemutatása után táncházzá alakul. Lesz még hagyományőrző népi kismesterség bemutató és népművészeti termékek vására is. A fesztiválon fellép többek között a Csík zenekar, Palya Bea, Szalonna és bandája.

Augusztus 8.: X. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál
A főző- és sütőversenyt, utcai zenészek, színpadi műsorok, kézműves bemutatók színesítik, valamint érkezik egy extrém vidámpark is. Helyszínül pedig a Majális Park szolgál, mely önmagában is számos programot kínál.

Augusztus 15-16.: XVI. Középkori Forgatag
Ismét a Diósgyőri várba érkezünk, ahol ezúttal, az ország egyik legrangosabb történelmi játéka vár minket. Az időutazás a 14. század virágzó középkori világába repít, egészen Nagy Lajos király udvarába, ahol senki sem unatkozhat.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 129 cikkből

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 142 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

 • IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT!

  IDÉN MÉG SPORTOSABB LESZ AZ EFOTT! • 174 napja

  Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!

 • November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat

  November 22-től újra elindul a Diósgyőri Mikulásvonat • 278 napja

  November 22-én immár 16. alkalommal indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

 • Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója

  Hajnal József Mákdobáló című regényének könyvbemutatója • 312 napja

  Október 10-én volt Hajnal József – egykori egyetemi hallgató – Mákdobáló című könyvének bemutatója a Miskolci Egyetem Könyvtárában. A beszélgetést Tóth Evelin vezette, a műből pedig az Egy Maszk tagjai olvastak fel részleteket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30