Nyári programajánló

írta Báthori Kinga , 2015. június 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Vége a sulinak, de a nyaralásra még várni kell? Minden nyáron otthon unatkozol, és úgy érezd, Miskolcon semmit sem lehet csinálni? Íme, nyári programkínálatunk.

Nyári programajánló

Június 12-21.: Bartok Plus Operafesztivál
A fesztivál idén is egy nyitó parádéval indul, a felvonulók a Városháztértől egészen a Hősök teréig sétálnak. Az operafesztivál összesen 10 napig tart, és számtalan programot ígér. Kortárs opera ősbemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, és ez csak néhány a temérdek program közül.

Június 18-20.: 10. Miskolci Fröccsfesztivál
Az avasi pincesoron rendezett fesztivál célja e frissítő nedű népszerűsítése. A fröccs hungarikumnak számít, és az elmúlt 200 év folyamán számtalan változata alakult ki. A szervezők különféle fröccsökkel várják az érdeklődőket. Kiválaszthatjuk a nekünk tetsző bort, valamint játszhatunk a szódavíz arányával is, hogy a nap végére rálelhessünk kedvenc fröccsünkre.

Június 20.: Múzeumok éjszakája
A program számos különlegességgel szolgál. Először is, hogy a város számtalan a programban résztvevő múzeuma éjjel várja a nézelődőket, pontosabban 18 és hajnali két óra között. Emellett mindössze egy belépőjegyet kell megvásárolnunk, mely belépést biztosít a programban résztvevő összes többi múzeumba is.

Július 3-4.: XIX. Borsodi Fonó Folkfesztivál
E két nap során a Diósgyőri várban megelevenedik a Kárpát-medence népművészete. A várudvarban kialakítanak egy Magyar Népművészeti Skanzent, mely a gasztronómiai fogások bemutatása után táncházzá alakul. Lesz még hagyományőrző népi kismesterség bemutató és népművészeti termékek vására is. A fesztiválon fellép többek között a Csík zenekar, Palya Bea, Szalonna és bandája.

Augusztus 8.: X. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál
A főző- és sütőversenyt, utcai zenészek, színpadi műsorok, kézműves bemutatók színesítik, valamint érkezik egy extrém vidámpark is. Helyszínül pedig a Majális Park szolgál, mely önmagában is számos programot kínál.

Augusztus 15-16.: XVI. Középkori Forgatag
Ismét a Diósgyőri várba érkezünk, ahol ezúttal, az ország egyik legrangosabb történelmi játéka vár minket. Az időutazás a 14. század virágzó középkori világába repít, egészen Nagy Lajos király udvarába, ahol senki sem unatkozhat.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 132 cikkből

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 29 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 113 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Műanyagból üzemanyagot?!

  Műanyagból üzemanyagot?! • 134 napja

  A Miskolci Egyetem Energia-és Minőségügyi Intézeti Tanszékén zajló műanyaghulladék- feldolgozási kísérlet új mérföldkőhöz érkezett. A projekt kitalálója és szakmai irányítója Dr. Dobó Zsolt tudományos munkatárs.

 • Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával

  Interjú Dr. Szabó-Tóth Kingával • 295 napja

  Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológussal, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjével, nemzetközi dékánhelyettessel ültünk le beszélgetni az oktatási módszertanokról, a hallgatóság bevonásáról, az intézet megújulásáról.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30