Jelentős támogatáshoz jutott a Miskolci Egyetem sportélete

írta Balogh Péter, 2014. április 16–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Intézményünk a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások a sport területén” című TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0004 pályázati projektjének keretében 34.999.950 Ft összegű, elsődlegesen szabadidősportra fordítható támogatást nyert el.

Jelentős támogatáshoz jutott a Miskolci Egyetem sportélete

A támogatás 2 évre szól, de a pályázat a fejlesztésekre, bevezetett szolgáltatásokra és indikátorokra további 2 éves fenntartási időszakot ír elő. A célokról, várható eredményekről, a pályázati projekt részleteiről Boda Péter létesítményvezetőt, a program projektmenedzserét kérdeztük.

Táblázat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

Caption
Fejléc1 Fejléc2 Fejléc3 Fejléc4
Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Aliquam pretium sem nibh 302 1.203m
t t t t
tt t t tt
tt tt t tt
d t t t
t t t t
t t t t

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

Miben segít a pályázat?

Az elmúlt években a területért dolgozó munkatársaimmal és partnereinkkel a Sportlétesítmények gazdaságos üzemeltetése, az infrastrukturális feltételek minél magasabb színvonalú biztosítása:

 • sportpadló,
 • öltözők és játékvezetői öltöző felújítása,
 • eredményjelző táblák beszerzése,
 • eszközök felszerelések modernizálása

mellett alapvető célként tűztük ki a sportolni vágyó hallgatók megszólítását, rendszerbe szervezését, a sportinfrastruktúra magas színvonalú tartalommal való megtöltését. Ennek keretében javult a testnevelés órák szolgáltatási színvonala, megújult és jelentősen bővítette tevékenységét egyetemünk sportegyesülete (MEAFC), valamint az ME Hallgatói Önkormányzatával közösen megerősítettük a tradicionális szabadidős eseményeinket (Szarvasűzők, Sportnap, EV-k). A pályázat a megkezdett munkához rendel forrást, felgyorsítja a folyamatokat és elősegíti az eredmények hosszú távú fenntarthatóságát.

Milyen célokat fogalmaz meg a pályázat?

A pályázat célja, hogy a Miskolci Egyetemen a XXI. század követelményeinek megfelelő, differenciált, komplex sportélet alakuljon ki. A pályázat 3 nagy feladatot jelöl ki ennek keretében, mely magában foglalja egy integrált intézményi sporttevékenységeket koordináló szolgáltató szervezeti egység – SPORTIRODA – létrehozását, a hallgatói sportszolgáltatások bővítését, mintaprogramok indítását, s ezáltal a sportolói hallgatói létszám növelését, továbbá az élsportolók számára a kettős karrier életpálya modell elősegítését, intézményi mentor- és tutorrendszer bevezetését.

Milyen eredményeket vár a pályázattól?

Egyrészt a hallgatók által elérhető sportszolgáltatások bővülését. A pályázat keretében minimum 7 új sportszolgáltatás bevezetését és fenntartását vállaltuk, amelyből a sportolásba bevont hallgatóink számának növekedése következik. Másrészt azt, hogy egyre több élsportoló fogja megkezdeni tanulmányait a Miskolci Egyetemen a bevezetendő, minimum 4 félévet átfogó karrierprogramnak köszönhetően. 


 

Hogy épül ki a Sportiroda? Milyen konkrét feladatokat fog ellátni? A hallgatók hogyan találkoznak majd vele? 

Egyetemünk sportszervezeti egysége, a Sportlétesítmények bővül ezzel a funkcióval, Sportlétesítmények és Sportiroda néven folytatjuk tevékenységünket. Ennek megfelelően, a testnevelési csoportnak és a MEAFC-nak is otthont adó Körcsarnokban alakítottuk ki a Sportirodát. A Sportiroda egyik legfontosabb feladata a hallgatók világos, pontos és teljes körű tájékoztatása az intézményen belüli sportolási lehetőségekről, valamint a regionális és országos hallgatói sportprogramokról. Ennek megfelelően elindítottunk egy intézményi sportportált (www.sport.uni-miskolc.hu), ahol2 szeretnénk ezeketaz információkat egy helyen összegyűjteni. A Sportiroda a félév során 6 különböző sportágban szervez Egyetemi Vándorkupát, amely 6 sportág egy-egy napos amatőr versenyét jelenti. Márciusban egy igazi, Miskolci Egyetemi kispályás labdarúgó bajnokságot tervezünk elindítani, ahol a résztvevő csapatok hétről-hétre fognak mérkőzéseket játszani egymással. A Miskolci Egyetemi Napokhoz kapcsolódóan egy nagyszabású sportágválasztóra kerül sor és várhatóan az EFOTT-hoz kapcsolódóan is lesznek a Sportiroda szervezésében megvalósuló sportprogramok.Sportnap Hallgatónknak és oktatóinknak természetesen valamennyi eseményre ingyenes a részvétel. Idén a Sportiroda fogja össze intézményünk legismertebb, a hazai felsőoktatás egyik legnagyobb hallgatói sporteseményét, a 24. alaklommal útjára induló Szarvasűzők váltófutóverseny szervezését is. Eseményeinkről valamennyi információt közzéteszünk az egyetemi sportportálon és a hozzá kapcsolódó facebook oldalon, online jelentkezést biztosítunk, ezért kérjük a hallgatókat, folyamatosan figyeljék oldalunkat, illetve kövessék facebook oldalunkat.  

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 141 cikkből

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 149 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 164 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás!

  KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 208 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete

  A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete • 208 napja

  Fennállásának 70. évét valószínűleg nem így képzelte el a Formula-1, amely eddigi leghosszabb, 22 futamból álló idényét szerette volna abszolválni. Most azonban úgy tűnik, az utóbbi évek legcsonkább szezonja elé nézünk.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30