Ingyenes sportolási lehetőségek a Miskolci Egyetemen

írta Miskolci Egyetem Sportiroda, 2016. február 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

A Miskolci Egyetem Sportközpont és azon belül a Sportiroda az alábbi szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat a második félévben.

Ingyenes sportolási lehetőségek a Miskolci Egyetemen

Tisztelt Oktatók, Dolgozók, Hallgatók!

A Miskolci Egyetem Sportközpont és azon belül a Sportiroda az alábbi szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat a második félévben:

TENISZ:

A Miskolci Egyetemi Teniszcentrum két szingli játékra alkalmas tanuló pályáján egyetemünk polgárai ingyenesen kipróbálhatják a sportágat, a kis pályák a teljes szabadtéri szezon minden idősávjában rendelkezésre állnak. Ütő, labda a Sportközpont munkatársaitól a Teniszklubházban térítésmentesen igényelhető. Az akció célja a sportág népszerűsítése, rendszeres sportolás támogatása, valamint a Hallgatók számára a testnevelési órákon elsajátított ismeretek gyakorlási lehetőségének biztosítása. Természetesen ebben az esetben szabadtéri sportolási lehetőségről van szó, a teniszpályák nyitási időpontja időjárásfüggő, várhatóan március vége, április eleje.

Azoknak a hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak, akik a Teniszcentrum versenypályáit kívánják használni a szabadtéri szezonban, az alábbi kedvezményes bérleteket van lehetőségük megváltani, melyek érvényesek az egész szabadtéri szezon ideje alatt:

Korlátlan napszakban használható bérletek /6.00-20.00 óráig, illetve sötétedésig/
 

- Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatója:               8.000.- Ft

- Miskolci Egyetem oktatója, dolgozója:                              15.000.- Ft
 

Korlátozott napszakban használható bérletek /6.00-16.00 óráig/
 

- Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatója:               4.000.- Ft

- Miskolci Egyetem oktatója, dolgozója:                              10.000.- Ft
 

SZABADTÉRI KONDIPARK:

A Miskolci Egyetemi Körcsarnok mellett felállított Szabadtéri Kondipark célja, hogy egyetemünk polgárai ingyenesen kipróbálhassák a saját súllyal történő testedzés kínálta kondicionálási lehetőségeket a megépült eszközpark segítségével.
 

FUTÓKLUB

A Miskolci Egyetemi Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették ezt a sportot.

A tavaly elindult kezdeményezés célja, hogy alkalmanként minél több futó jöjjön össze az Atlétikai Centrum új rekortán borítású pályáján. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait és “őrületeit” is megismerhetitek. A futás mellett a gimnasztika, a nyújtás, a futóiskola sem lesz elhanyagolva. A foglalkozás koordinálója edzéstanácsokkal, biztatásokkal látja el a kezdőket.

A Futóklub időpontja: 2016.02.17-től, minden szerdán 17.15-18.45

A részvétel ingyenes.

A Futóklub foglalkozásokat tartja: Tigyi József atlétika edző, a Miskolci Egyetem testnevelő tanára, a Miskolc Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának vezetője, számos országos bajnok atléta felkészítő edzője.

BODYFLOW&DANCE (alakformáló aerobik)

Rendszeres aerobik lehetőséget biztosítunk a hallgatóink, oktatóink, dolgozóink számára:

2016.02.17-től minden szerdán 19:00 – 20:00 között aerobik óra Szabó Viki oktatóval a Miskolci Egyetem Körcsarnokának galériáján.

Jellemzői: Táncos alapú, alakformáló tréning. Az órát jellemzi a magas kalória felhasználás, a mély izmok erősítése, de funkcionális gyakorlatai is különlegessé teszik. Kiváló gerinctréning is egyben. Hatásai: fogyás, állóképesség-fejlesztés, tartásjavítás, erősebb és rugalmasabb, ellenállóbb izomzat, egészséges ízületek, tökéletes antidepresszáns.

LABDARÚGÁS

Oktatóink számára rendszeres  futballozási lehetőséget biztosítunk Körcsarnokban, minden héten kedden 17.00-18.00 között. Az évek óta tartó kezdeményezéshez és a kialakult társasághoz bármely egyetemi kolléga csatlakozhat, aki kedvet érez a rendszeres kispályás labdarúgáshoz.  Hallgatóink részére egész félévben tartó szabadtéri kispályás bajnokságot szervezünk, melyre 20 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. A március közepén induló bajnoksággal kapcsolatban részletek később a honlapon és az egyetemi sport facebook oldalon megtekinthetők. A részvétel mindkét esetben ingyenes!

Fenti időpont mellett, minden hallgatói és oktatói, dolgozói csapat, közösség számára kedvezményes bérlési lehetőséget biztosítunk a teljes szabadtéri szezonban, a Miskolci Egyetemi Műfüves Aréna műfüves pályáin, minden hétköznap 13.00-17.00 közötti idősávban 3000 Ft/óra áron.

KONDICIONÁLÁS

Az E/4 –es Kollégium oldalszárnyában található kondicionáló termünk egész évben várja a hallgatókat, korlátlan használatot biztosító 5000 Ft/félév áron megváltható bérlet ellenében.

A Miskolci Egyetem területén található külső partnerek által üzemeltetett sportlétesítményekben az alábbi feltételekkel lehet sportolni:
 

KEMÉNY DÉNES VÁROSI SPORTUSZODA (ÚSZÁS)
 

Egyetemi (M.E.) hallgatói/dolgozói jegy      870 Ft

Egyetemi bérlet 10 alkalmas                        7 800 Ft

Egyetemi bérlet 20 alkalmas                        15 000 Ft        
 

ATLÉTIKAI CENTRUM (FUTÁS)
 

Az Atlétikai Centrum futópályáját Egyetemünk hallgatói és dolgozói ingyenesen használhatják, az alábbi időpontokban:

Hétfőtől – Péntekig 06.35-15.30 és 18.00-20.00 óra között, valamint

Szombaton 08.00-19.00

Vasárnap 08.00-13.00
 

A Miskolci Egyetem által kínált sportolási lehetőségekről bővebben a www.sport.uni-miskolc.hu honlapon, valamint a Miskolci Egyetemi Sport facebook oldalon adunk tájékoztatást.

Szervezett formában történő versenyzési, edzési lehetőségekről az egyetemi egyesület a MEAFC oldalán (www.meafc.hu,  facebook.com/meafc) minden információ megtalálható.
 

Jó sportolást!
MOZDULJ EGYETEM!
Sportbaráti üdvözlettel:

Boda Péter
igazgató
ME Sportközpont

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 143 cikkből

 • Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

  Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek • 44 napja

  Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

 • Felhívás konferencián történő előadásra

  Felhívás konferencián történő előadásra • 88 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 238 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 253 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30