Egyetemisták ismerkedtek a kormányhivatallal

írta minap.hu, 2016. április 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

Egyetemi hallgatók ismerkedtek meg a Kormányhivatal működésével és felépítésével, így nem csak az ügyintézést nézhették meg közelebbről, hanem például a kormánymegbízott szobáját is. A hallgatók szerint a látogatás hasznos volt, mert amiről az egyetemen tanulnak, azt most testközelből is megtapasztalhatták.

Egyetemisták ismerkedtek a kormányhivatallal

A harmad éves kereskedelem és marketing szakos hallgatók azért érkeztek, hogy közelebbről is megismerjék a kormányhivatal működését, felépítését, és betekintést nyerjenek a közigazgatás izgalmas világába, mindezt tesközelből, az ügyintézők tolmácsolásával és szemszögéből.

A rendhagyó hivatali nyílt napon a kormányablak megtekintése mellett bemehettek például a kormánymegbízott szobájába is.

"Nem titkolt célunk az is, hogy a fiatalok körének megmutassuk, hogy milyen a kormányhivatal és megnyerjünk fiatalokat, hogy majd a jövőben itt dolgozzanak a kormányhivatal keretei között." - mondta Demeter Ervin, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
 

Demeter Ervin nem csak a dolgozószobáját mutatta meg a hallgatóknak, hanem egy előadást is tartott a kormányhivatal működéséről, felépítéséről, feladatairól és történetéről, ezt követően Víghné Kerekes Gabriella, a Kormányablak osztályvezetőjétől a Kormányablakról hallhattak bővebb tájékoztatást a gazdász hallgatók.

SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 141 cikkből

 • Nyári programok 2020

  Nyári programok 2020 • 147 napja

  Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 162 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás!

  KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 206 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete

  A 70 éves Formula-1 idei szezon kezdete • 206 napja

  Fennállásának 70. évét valószínűleg nem így képzelte el a Formula-1, amely eddigi leghosszabb, 22 futamból álló idényét szerette volna abszolválni. Most azonban úgy tűnik, az utóbbi évek legcsonkább szezonja elé nézünk.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30