Alapszakasz ezüstérmes a MEAFC kosárcsapata!

írta Drahos Gábor, 2017. április 5–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

SZABADTÉR

A hosszabbításban megnyert mérkőzés pályaelőnyt jelent a szombaton kezdődő negyeddöntőben! A Vásárhely-MEAFC meccsnél papírformábbnak tűnő debreceni és nyíregyházi mérkőzések mellett a miskolciak számára egyszerű volt a képlet, győzelem esetén ezüstérem kerül Borsodba, vereség esetén pedig marad a már biztos bronzérem.

Alapszakasz ezüstérmes a MEAFC kosárcsapata!

A hosszabbításban megnyert mérkőzés pályaelőnyt jelent a szombaton kezdődő negyeddöntőben!

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság Keleti csoportjának végső sorrendjéről – és ezáltal a rájátszás párosításairól is - döntött az alapszakasz utolsó fordulója. A Vásárhely-MEAFC meccsnél papírformábbnak tűnő debreceni és nyíregyházi mérkőzések mellett a miskolciak számára egyszerű volt a képlet, győzelem esetén ezüstérem kerül Borsodba, vereség esetén pedig marad a már biztos bronzérem.

Lendületes és eredményes hazai támadásokkal indult a keleti rangadó, így már a meccs legelején elégedetten tapsolhattak a szép számban kilátogató vásárhelyi nézők (7-0). A harmadik percben már „megérkezett” a Miskolc és Drahos vezetésével elindult a vendég pontgyártás is. Vas triplái még elodázták az egyenlítést, ám a negyed végén Drahos kettő plusz egyes játékkal jelezte, hogy - korábbi sikeres vásárhelyi szezonjainak elismeréseképp - nem véletlenül függesztették ki a Hódtói csarnokban tizenketted magával az ő fényképét is (21-22).

Endrész talált háromszor is utat a rengeteg váltással védekező hazaiak között, így pár perc után megugrott a Miskolc (23-30). Az ekkor leginkább távolról kísérletező házigazda Genal, Béres és Vas hármasaival a félidőre ledolgozta hátrányát, ám hiába dobhatott Szabó büntetőket, a záró mozzanat végül Lippai találata lett (38-40).

A vendégek fiatal centere átmentette formáját a második félidőre is, büntetőkkel és ziccerrel nyitott, majd Szögi és Szepesi dobott fontos triplát (46-50). A küzdelem egyre keményebbé vált, ami igazán a hazaiak szerkezetének kedvezett, így pillanatok alatt – figyelembe véve az eredmény addigi alakulását - megnyugtató különbségre tett szert a Vásárhely (66-59).

Takács faultos tempója és Drahos szerzett labdája jó alaphangot adott a kékeknek, akik sűrű forgatással folyamatosan keresték a végső sikerhez szükséges megfelelő ötöst. Lippai és Galló is keményen dolgozott, hiszen sokkal gyorsabb lábú embereket kellett fogniuk védekezésben. A negyed felére állandósuló hazai előnyt a hódmezővásárhelyi illetőségű Szögi kezdte el ledolgozni. Betöréséből ziccert, kiosztásából triplát szerzett a mindvégig óriásit küzdő MEAFC (78-75). Galló ekkor a saját bőrén tapasztalhatta, ha védekezésben melózik egy játékos, akkor annak támadásban is egyre nagyobb szerepe lesz. Büntetőket harcolt ki, lepattanókat szedett, majd egy faultos kosárral kiegyenlített. A ráadás büntetőt kihagyta, így Szabó hibátlan tempója után a házigazda kezdhetett örülni. Szögi azonban máshogy gondolta, így az utolsó támadásban szerzett kosarával – a tavalyi Vásárhely-MEAFC mérkőzéshez hasonlóan - hosszabbításra küldte a csapatokat (80-80).

Genal büntetőire a szokásosnál kicsit passzívabb Price válaszolt, majd Szabó büntetőire Máté szerzett egy pontot. Miután Kelemen is csak egyet dobott be, így Galló ismét egyenlíthetett (85-85). Döntetlen állásnál óriási lehetőséghez jutott a Vásárhely, hiszen Price-ra fújtak rá – talán túlzott szigorúsággal - egy sportszerűtlen faultot és nyomban egy technikait is. Nem esett össze a MEAFC, ám tény, hogy lélektanilag rengeteget jelentett a vendégeknek, hogy az ölébe hullott három büntetőjéből csak egyet értékesített a Vásárhely. Az extra támadást is kivédekezte a Miskolc, majd Máté küldött „gyilkos” hármast a gyűrűbe (86-88). Genal tempója sikeres volt, ám Drahos két büntetője is pontokat ért. A folytatásban Pavlovic csak az elsőt dobta be a vonalról, így az ellentámadás végén Drahos tempójának örülhetett nagyon a vendégcsapat (89-92).

A hazaiak időkérését követően Szabó szerzett kiszorított helyzetből bravúros kosarat, ami három pontot ért (92-92). Az utolsó támadás végén Szojkához került a labda, akit Genal dobás közben faultolt, így következhetett két büntető. A játékvezetők sokáig tanakodtak, hogy mennyi idő maradt még a szabálytalanság után, végül 1 másodpercre állíttatták az órát. Szojka sorsdöntő első dobása bement, így a másodiknál már taktikusan kísérletezhetett. Mivel a lepattanóból már nem tudott indulni a Vásárhely, a MEAFC hihetetlen izgalmak között, de végül megszerezte idei 17. győzelmét és egyben klubrekordot jelentő 2. helyezését (92-93).

A MEAFC 2017. április 8-án, szombaton Miskolcon a Generali Arénában kezdi a rájátszást. A 16:30-kor kezdődő negyeddöntő első felvonására a Nyugati csoport 3. helyezettje, a Győr csapata érkezik. A párharc két nyert mérkőzésig tart.

Gratulálunk a csapatnak, csak így tovább!

Hajrá, MEAFC!

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 92-93 (21-22, 17-18, 28-19, 14-21, 12-13)

NB I/B Keleti csoport 22. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok.

Vezette: Hervay Tibor, Goda László, Menyhárt Ferenc.

Hódmezővásárhely: Szabó (22/3), Béres (11/6), Rostás (4), Vas (18/9), Gemal (13/3). Csere: Pavlovic (12), Kelemen (7/3), Varga (5), Molnár. Edző: Utasi Gábor.

MEAFC: Szögi (14/3), Drahos (22/3), Máté (11/6), Lippai (12), Price (6). Csere: Szojka (7), Endrész (7), Galló (6), Takács (5), Szepesi (3/3), Orosz, Kopasz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ez a meccs igazán méltó volt az alapszakasz lezárásának és tükrözi az egész szezonunkat. Sok nehéz mérkőzésünk volt már és sokszor bizonyítottuk már a csapategységünk erejét. Hullámzó játékot mutattunk, de a végjátékban egységesebbek voltunk és jobban akartuk a győzelmet. Ezúton szeretnék gratulálni a játékosainknak az alapszakasz 2. helyezéséhez.

Fotó: Kocsis Alíz
SZABADTÉR: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 123 cikkből

 • Civilizációs problémák, avagy elmélkedés a 21. századi fogyasztói társadalomról

  Civilizációs problémák, avagy elmélkedés a 21. századi fogyasztói társadalomról • 22 napja

  A napokban újranéztem a kedvenc filmemet, a Harcosok klubját (1999), amit mindenkinek szívesen ajánlok (könyvben is). A fogyasztói társadalom kritikájának az egyik legjobb filmje. Elgondolkodtam, vajon tényleg ekkora a baj, mint ahogy ez a film ábrázolja?

 • Bemutatkozik a B-Dance mozgásstúdió

  Bemutatkozik a B-Dance mozgásstúdió • 23 napja

  A B-Dance mozgásstúdió egyre több embert vonz be és sarkall egészségesebb életmódra. A stúdió nyitott egészen óvodás kortól nyugdíjas korig. A fiatalos jókedv, igényes környezet és az órák sokszínűsége miatt mindenki megtalálhatja a hozzá illő mozgásstílust, így a vendégek nem csak mozognak, hanem ezzel együtt ki is kapcsolódnak.

 • Sorozatajánló: A szolgálólány meséje

  Sorozatajánló: A szolgálólány meséje • 63 napja

  A sorozat Margaret Atwood 1989-ben megírt regényét dolgozza fel, ahol a természeti katasztrófák sújtotta Amerikai Egyesült Államok területén élő, számunkra sokkoló és nyomasztó társadalmat mutat be.

 • FabLab konferencia Santanderben a Campus Mundi ösztöndíj révén

  FabLab konferencia Santanderben a Campus Mundi ösztöndíj révén • 64 napja

  Rövid tanulmányút az Atlanti-óceán partjainál: FabLab konferencia Santanderben a Campus Mundi ösztöndíj révén. A Gazdaságtudományi Kar oktatója és doktorandusza, Varga Krisztina egy hetes tanulmányúton vett részt Spanyolországban 2018 márciusában.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Rada János

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30